Liva VAR Djiku yok

Alman VAR hakemi Benjamin Brand, hakem Cihan Aydın'a; Livakovic'in, Sivas golcüsü Manaj'a yaptığı hamleyi izletti. Alexander Djiku'nun temaslı müdahalesi ise Aydın'a izletilmedi.

AKŞAM SPOR

SİVASSPOR ile F.Bahçe arasında oynanan maçın 88. dakikasında yaşanan penaltı pozisyonunun VAR kayıtları açıklandı. Sivas forması giyen Manaj, Livakovic ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu yaptıktan sonra yerde kaldı. Karşılaşmanın Alman VAR hakemi Benjamin Brand, hakem Cihan Aydın'ı VAR'a çağırdı. Yaklaşık 3 dakika yapılan inceleme sonrası penaltı kararı verildi. Bu karar sonrası VAR hakemi Benjamin'in hakem Aydın'ı Livakovic'in hamlesi nedeniyle mi yoksa Djiku'nun müdahelesi nedeniyle mi VAR çağırdığı tartışma konusu oldu. VAR kayıtlarının açıklanmasıyla birlikte bu detay ortaya çıktı. Cihan Aydın'a VAR'da sadece Livakovic'in hamlesi izletildi. İşte yaşanan diyaloglar:

KALECİNİN NET TEMASI VAR

VAR HAKEMİ: BENJAMİN BRAND: "Kalecinin, hücum oyuncusunun ayağına net bir teması var. Lütfen kenara gel, sana sahada inceleme öneriyorum."

HAKEM: CİHAN AYDIN: "Tamam. Geliyorum incelemeye."

VAR HAKEMİ: BENJAMİN BRAND: "Cihan, duraklatılmış görüntüde ayağa teması göreceksin."

HAKEM: CİHAN AYDIN: "Tamam, teması gördüm."

VAR HAKEMİ: BENJAMİN BRAND: " Kalecinin teması, tamam. Şimdi sana pozisyonun tekrarını göstereceğiz."

HAKEM: CİHAN AYDIN: "Normal hızda istiyorum, evet."

VAR HAKEMİ: BENJAMİN BRAND: "Bu yavaş çekim."

HAKEM: CİHAN AYDIN: "Tamam. Bu pozisyon dikkatsiz müdahale. Penaltı ve sarı kart veriyorum."

VAR HAKEMİ: BENJAMİN BRAND: "Evet, onaylıyorum."

HAKEM: CİHAN AYDIN: "Tamam, Teşekkürler."