Lionel Messi'den Cristiano Ronaldo'ya tarihi ayar! Yer yerinden oynadı

Lionel Messi ile Cristiano Ronaldo arasındaki rekabet futbol dışında da körüklendi Lionel Messi ezeli rakibi Cristiano Ronaldo'ya bu kez bambaşka bir konuda tarihe gömdü. İşte o rekor başarı ve detayları...

aksam.com.tr

Bilal Sadi

Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo arasındaki rekabet bu kez forma satış rakamlarında kendini gösterdi. PSG'nin yıldızı Lionel Messi, Cristiano Ronaldo'nun yıllardır elinde bulundurduğu forma satış rekorunu tarihe gömdü. Bu rekor ile Paris ekibi kasasını doldurdu.

Bogdan Bogdanovic ve Jan Vesely'den sonra... Fenerbahçe Beko'dan sezonun transferi

LIONEL MESSI, CRISTIANO RONALDO'YA FARK ATTI

Aksam.com.tr'nin Mirror'dan aktardığı habere göre; Lionel Messi'nin geçen yaz gerçekleşen Paris Saint-Germain transferi, Cristiano Ronaldo'nun Manchester United transferini ardında bıraktı.

Fransız devi Arjantinli yıldızı renklerine kattığını açıkladığı andan itibaren büyük bir ilgi odağı oldu ve dünya genelinde 1 milyonun üzerinde forma satma başardı. Kulüp tarihinde ilk kez böyle bir başarı elde eden PSG'de satılan formalın %60'ını Lionel Messi'nin 30 numaralı forması oluşturdu.

Cristiano Ronaldo'nun Manchester United transferi büyük heyecan oluştursa da, bu forma rekabetinde geride kaldı.

Taylan Antalyalı depremi! Okan Buruk imza töreninde açık açık 3 ismin biletini kesti

PSG'NİN HEDEFİ LIONEL MESSI GİBİ SES GETİREN SİMLERİ KADROYA KATMAK

Aksam.com.tr'nin Marca'dan aktardığı haberine göre ise, PSG yönetimi bu forma satış rakamlarından çok mutlu. Fransız devinin başkanı Nasser Al Khelafi verdiği demeçte, "Eğer bir yıldıza daha imza attırırsak bu başarıyı tekrarlayabiliriz. Messi örneğine bakın; aynıydı. Finansal olarak imkansız olduğunu söylemişlerdi, ama Messi ile para kazandığımızı gördük." ifadelerini kullandı.

Karim Benzema'nın yerine 50 milyonluk tarihi transfer! Real Madrid çıldırmış olmalı

LIONEL MESSI PSG'Yİ ZENGİN ETTİ

Aksam.com.tr'nin Mirror'dan aktardığı haberin devamında; Lionel Messi'nin Paris Saint-Germain'in değerini arttırdığı ve sponsorluk gelirlerinde de büyük bir gelir sağladığı belirtildi.

Fransız ekibinin yetkilileri, Lionel Messi'nin gelişinin ardından kulübün pazarlama ve sponsorluk anlaşmalarının yüzde 13 arttığını, çünkü artık birçok sözleşmedeki geliri ikiye katlayabildiklerini vurguladı.

Ayrıca, kulübün sosyal medya takipçilerinin transferin ardından 1,4 milyon kullanıcı ile arttığını ve şu anda bilet satışlarındaki talepte de belirgin bir artış görüldüğünü belirttiler.

Paris Saint-Germain yöntecileri, Messi'nin gelişinin ardından toplamda 600 milyon sterlin gelir elde edildiğini ifade ediyor.

Ve Ferdi Kadıoğlu yuvadan uçuyor! 200 milyon euroluk dev hamle...