Ligde beyaz Avrupa'da siyah

Güçlü rakibi Frankfurt'a karşı iyi başlayan Beşiktaş; 19'da Marmoush'un penaltısı, 22'de Ebimbe'nin golüyle yıkıldı. Üst üste yenilen gollerin ardından atağa geçen Kartal'da 27'de Immobile penaltı kaçırdı; 82'de Knauff attı. 90+3'te Masuaku skoru belirledi.

AKŞAM SPOR

OZAN KILIÇ

İlk yarıda Beşiktaş'ın kalesini bulan 2 şut da gol oldu.

Kariyer maçını oynayan Santos, 10 kurtarışa imza attı.

Ersin Destanoğlu, bu sezon ilk kez resmi bir maçta oynadı.

Deplasmandaki dört farklı Ajax yenilgisinin izlerini evinde puanlarla silmek isteyen Kartal; Bundesliga'nın 6. haftasına 2. sırada giren Frankfurt'u konuk etti.


Maça etkili başlayan temsilcimiz, VAR incelemeleriyle kaybettiği temposunun diyetini 19'daki 'kolay' penaltıyla ödedi. Marmoush topun başına geçti, attı: 0-1. Hızlı cevap vermek isterken 22'de Ebimbe'nin golü geldi: 0-2. Siyah-Beyazlılar, art arda gelen gollerden sonra oyunu domine etse de ilk yarıda biri Immobile'nin 27'deki penaltısı olmak üzere 6 kurtarış yapan Santos, gol izni vermedi.

İkinci yarıda da gol arayışlarını sürdürürken kondisyonu düşen Kartal, yedek kulübesinden beklediği desteği alamadı; 82'de Knauff; 90+3'te Masuaku attı. Avrupa Ligi'nde ikinci maçlar sonunda -6 averajı olan Beşiktaş, 36 takımlı ligin sonunda yer aldı...

IMMOBİLE ŞANSSIZLIĞI

Kariyerinde kullandığı son 14 penaltıyı gole çeviren Ciro Immobile, 15. penaltısından yararlanamadı. İtalyan golcü, 27'nci dakikadaki penaltıda kaleci Santos'a takıldı.

MERT GÜNOK'TA OMUZ SAKATLIĞI

Beşiktaş ve A Milli Takım'ın tecrübeli kalecisi Mert Günok, yaşadığı omuz sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı. 35 yaşındaki file bekçisinin durumunun ciddi olmadığı; tedbir amaçlı kadroya alınmadığı ve Süper Lig'de G.Antep deplasmanında forma giyme ihtimalinin yüksek olduğu öğrenildi. 2021-22 sezonundan beri Siyah-Beyazlı formayı terleten Günok, bu sezon tüm maçlarda oynamıştı.

ISLIKLI TEPKİYE ANLAM VEREMEDİM

Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst, maç sonunda, tribünlerden zaman zaman yükselen ıslıklara tepki gösterdi: "Evimizde taraftarımıza ihtiyaç duyuyoruz. Oyuncularım her şeyini verdi. Skordan bağımsız olarak destek önemli. Maçta ıslıklamalar oldu. Anlamıyorum. Biri bana bunu açıklasın. Böyle bir performans sonrası böyle bir şey... Daha önce hiç başıma gelmemişti."