Lidere çatarsan ayvayı 7edin

11'de perdeyi penaltıyla açan Dzeko; 32 ve 40'ta hat-trick yaptı. 42'de Mert, 44'te Szymanski, 63'te Batshuayi ve 83'te Uğurcan (kk) attı, Sitya skoru belirledi: 7-1.

AKŞAM SPOR

Crespo maç önü ısınmada sakatlandı; İsmail oynadı.

Cengiz'den sonra Dzeko da ilk yarı hat-trick yaptı.

İlk yarıda Szymanski: 4 dakikada 2 asist 1 gol...

9

Fenerbahçe, Süper Lig'de oynadığı son iki maçın ilk yarılarında 9 gol attı. Dzeko 4; Cengiz 3, Szymanski ve Mert 1'er kez ağları sarstı.

HEDEFİM MUTLAK BAŞARI

İlk 45 dakikada 3 gol atarak oyundan çıkan Dzeko, maçtan sonra şöyle konuştu: "Ben Fenerbahçe'ye bireysel hedefler için gelmedim, farklı hedeflerim var. Ana hedefim gol atmak değil, hedefim mutlak başarı. Farklı kulvarlarda zaferler... Almanya'da da hat-tricklerim vardı; hat-trick yapmak her zaman güzeldir."

10

Bu sezon Süper Lig'de 10 penaltı ile en fazla penaltı kullanan ve 7 kez ile en fazla penaltı golü atan takım Fenerbahçe. Öte yandan Dzeko, F.Bahçe'deki ilk penaltı golünü attı.

EN YÜKSEK SAYI

19 haftada 56 gol atan F.Bahçe, Süper Lig tarihinde 19'uncu maçlar itibarıyla en yüksek sayıya ulaşan takım oldu

15 SEZON SONRA

En son 2008-09 sezonunda Alman ekibi Wolfsburg ile ligde iki kez hat-trick yapan Edin Dzeko; Pendik'in ardından Konya'ya da hat-trick yaparak 15 sezon sonra aynı başarıyı gösterdi.

İSMAİL KARTAL: BONUCCI'Yİ BEN İSTEDİM

Fenerbahçe'nin sakatlıklarla boğuşan savunmasına ilaç olması beklenen yeni stoperi Leonardo Bonucci, Sarı-Lacivertliler'e imzayı atmak üzere İstanbul'a geldi. Teknik Direktör İsmail Kartal, ara transferin ilk gününde takıma katılan İtalyan savunmacıyla ilgili şöyle konuştu: "Devre arasında transfer yapmak zordur. Alternatifl er arasında Bonucci'nin alınmasına yönelik başkanımıza ve yönetimimize rapor verdim. Sağ olsunlar bu konuda çok önemli bir çaba gösterdiler. Sağlık kontrollerinden geçsin, imzasını atsın, sonra oturup konuşacağız..." Dün akşam saatlerinde İstanbul'a gelen ve Fenerbahçe-Konyaspor maçını izlemek üzere apar topar Kadıköy'e giden 36 yaşındaki yıldız stoper, bugün imzayı atıp resmen Sarı-Lacivertli olacak.