Letonya'yı yen işi bitir

EURO 2024 yolunda Hırvatistan'ı deviren Türkiye, yarın Letonya'yı da yenerse Almanya biletini alacak. Herhangi bir puan kaybında Hırvatistan ve Galler'le olan kıyasıya yarış devam edecek.

AKŞAM SPOR

2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Hırvatistan'ı deplasmanda 1-0 yenen Milliler, grupta 13 puanla liderliğe yükseldi. Aynı gece Letonya'nın Ermenistan'ı 2-0 yenmesi grupta işleri lehimize değiştirdi. Ermenistan ise 7 puanda kaldı. Hırvatistan zaferiyle EURO 2024 kapısını aralayan Vincenzo Montella yönetimindeki A Milli Futbol Takımımız; Letonya galibiyeti veya Galler beraberliğiyle Almanya'daki finallere gitmeyi garantileyebilir.

ERMENİSTAN'IN ŞANSI YOK

A Milli Takım'ın artık grubu Ermenistan'ın üstünde bitirmesi garantilendi. EURO 2024 için bundan sonra Hırvatistan ve Galler ile yarışacağız. Milli Takımımız, Letonya galibiyeti ve Galler mağlubiyeti durumunda ise 16 puanda kalacak. Hırvatistan'ın tüm maçları kazandığı senaryoda 2. olarak fi nallere gidecek. Bu denklemde, Hırvatistan'ın yarın Galler'le ve Galler'in 18 Kasım'da Ermenistan'la oynayacağı maçlar bizim için büyük önem taşıyor. Ay-Yıldızlılar, 21 Kasım Salı günü deplasmanda oynayacağı Galler mücadelesi ile elemeleri tamamlayacak.