Les Ferdinand'dan Chelsea'ye eleştiri

İngiliz futbolunun efsane isimlerinden Les Ferdinand, Premier Lig devi Chelsea'nin transfer politikasını eleştirdi.

Bir dönem Beşiktaş'ta forma giyen İngiliz futbolunun efsane isimlerinden Les Ferdinand, Chelsea'nin transfer politikasını eleştirdi. Ferdinand, teknik direktör Mauricio Pochettino ile işler yolunda gitmezse, Londra ekibinin oyuncularıyla yaptığı uzun vadeli sözleşmelerin sorun yaratacağını iddia etti. Eski futbolcu, Chelsea'nin artık oyuncuların kaçınmak isteyeceği bir kulüp olduğunu da öne sürdü.

"FFP'Yİ YÖNETMEK İÇİN UZUN SÖZLEŞME YAPIYORLAR"

İngiliz basınına konuşan Les Ferdinand Premier Lig takımının, Manchester City'den kadrosuna kattığı 21 yaşındaki kanat oyuncusu Cole Palmer ile 2030 yılına kadar mukavele imzalamasını anlamaya çalıştığını belirterek, "Finansal Fair Play'i (FFP) bu uzun sözleşmelerle yönetmeye çalışıyorlar ve bunu yapmalarının nedeni de ücretin amortismanı olması; ona ödedikleri ücret, sözleşmesindeki her yıl için azalacak. Sorun şu ki; iki yıl sonra Palmer'ı istemeyen bir teknik direktör seçerseniz, futbolcu 5 yıl boyunca yüksek ücretlerle orada oturacak" ifadelerini kullandı.

"CHELSEA'DE OYNAMAK İSTEMEYEN FUTBOLCULAR VAR"

Chelsea'de oynamak istemeyen futbolcular olduğunu iddia eden Ferdinand, "Chelsea'ye bakıyorum ve şu anda yakınında olmak istemeyeceğiniz tek kulüp olduğunu düşünüyorum. Kulüpte orada olmak istemeyen oyuncular var. Romelu Lukaku'ya bakın; kendisiyle 5 yıllık sözleşme imzalandı ve artık Chelsea'de oynamak istemiyor. Ondan kurtulamazlar." diye konuştu.