Leonardo Spinazzola'nın dönüşü 6 ayı bulacak

Roma'ya dönen İtalyan yıldız Leonardo Spinazzola ameliyat olacak. Roma'nın 26 yaşındaki sol beki, ameliyattan sonra 2 ay korse, 2 ay da rehabilitasyon tedavisi görecek. Yıldız oyuncunun önümüzdeki sezon oynaması zor.

AKŞAM

Belçika ile Allianz Arena'da oynanan maçın 79'uncu dakikasında sakatlanan ve sahayı göz yaşları içinde terk eden Leonardo Spinazzola'dan kötü haber geldi. Aşil tendonu kopan İtalyan oyuncu, dün takımdan ayrılarak Roma'ya döndü. Ameliyat edileceği bildirilen Spinazzola'yı uzun ve zahmetli bir tedavi süreci bekliyor. Ameliyatın ardından 2 ay korse takacak olan başarılı oyuncu ardından 2 ay da rehabilitasyon görecek. Her şey planlandığı gibi giderse 4 ay sonra topla çalışmalara başlayacak.

EN ÇOK MOURİNHO ÜZÜLDÜ

Thorgan Hazard'ı kontrol etmeye çalışırken ayağını yere yanlış basan ve bu talihsiz sakatlığı yaşayan Spinazzola'nın sakatlığı en çok Roma'nın yeni teknik direktörü Jose Mourinho'yu üzdü. Portekizli teknik adam yeni sezonun belki de tamamında, en yetenekli oyuncularından birinden yararlanamayacak.

"BU ZAFER SENİN ŞEREFİNE!"

İtalyanlar Belçika galibiyetinden sonra EURO 2020'de yarı fi nale kalmanın sevincini buruk yaşadı. İtalyan futbolcular maç dönüşü galibiyeti sakatlanan Spinazzola'ya adarken, onun ismine uçakta tezahüratlar yapıldı.

"ÜZGÜNÜM, HARİKAYDI"

İtalya Milli Takımı'nın Teknik Direktörü Mancini, Spinazzola'nın sakatlığı hakkında şu yorumu yaptı: "Durumu ciddi. Onu göz yaşları içinde görmek beni çok etkiledi. Üzgünüm. Harika bir Avrupa Şampiyonası çıkarıyordu."

Brüksel'de kaos-yağma