Kuzey'in yeni kralı

Galatasaray'ın yeni stoperi Nelsson, İstanbul'a indi. Danimarkalı, ardından oteline geçti. Bugün sağlık kontrollerinin ardından 5 yıllık sözleşmeye imza atacak.

AKŞAM

GALATASARAY, yeni transferine dün akşam kavuştu... Danimarka ekibi Kopenhag'dan transfer edilen 22 yaşındaki stoper Victor Nelsson, 22.30'da İstanbul'a indi. Sarı-Kırmızılı yetkililerin karşıladığı Nelsson, ardından kalacağı otele gitti. Danimarkalı yıldız, bugün sağlık kontrollerinden geçtikten sonra kendisini Galatasaray'a bağlayan 5 yıllık sözleşmeye imza atacak. 22 yaşındaki oyuncu, Sarı-Kırmızılı takımın yaz transfer dönemindeki sekizinci transferi olacak.

CİCALDAU FORMULÜ UYGULANDI

Sarı-Kırmızılılar, Kopenhag'dan aldığı oyuncunun transferini Cicaldau gibi çözdü... Bilindiği gibi, Cim Bom Rumen oyuncuyu 6.5 milyon euroya kadrosuna katmış ancak bu paranın 500 bin eurosunu peşin verip kalan 6 milyon euroyu 2'şer milyon euroluk taksitler halinde 3 yılda ödemeyi taahhüt etmişti. Galatasaray, Nelsson'u 7 milyon euro bonservis bedeliyle transfer etti. Bu bonservisin 1 milyon eurosu peşin verildi. Kalan 6 milyon euro, 3 taksitte Danimarka ekibine ödenecek.

SAVUNMAYI YÖNETME YETENEĞİ!

Pas yüzdesi ve oyun görüşüyle dikkat çeken 1.85'lik stoper için Danimarkalı gazeteci Per Frimann, çok önemli açıklamalar yaptı. Vatandaşından övgüyle bahseden Frimann, "Nelsson çok büyük bir değişimin içinde olacak. Gittiği kulüp gerçekten mega boyutlarda. Galatasaray camiasını çok çabuk etkilemesi gerekiyor. Muhtemelen bir yıldız olarak orada bulunacak. Bu konuda zorlanacağını sanmıyorum çünkü savunmayı yönetme konusunda çok önemli yetenekleri var" dedi.