Kurtuluş yolu bisiklet turu

TürkMedya'nın ana sponsorluğunda, Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu'nun hayata geçirdiği projede bisikletçiler en anlamlı yolculuğu yapacak. Yarışın startı yarın 11.00'de verilecek.

AKŞAM SPOR

Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları kapsamında, Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) tarihi ve doğal güzelliklerle dolu 'Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu' adı altında çok anlamlı bir etkinliğe imza atıyor. 30 Ağustos-2 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan bu özel bisiklet turu, sporcuları Milli Mücadele'nin izlerini sürerek Samsun'dan Ankara'ya uzanan unutulmaz bir yolculuğa davet ediyor.

Bu anlamlı organizasyonun ana sponsorluğunu da TürkMedya üstleniyor. Etkinlik, 19 Mayıs 1919 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun Tütün İskelesi'ne ayak basarak başlattığı Milli Mücadele'nin simgesi olan Tütün İskelesi'nden yola çıkarak 4 gün boyunca devam edecek. Rota, Samsun'dan başlayarak Havza, Amasya, Çorum ve Çankırı gibi tarihi ve kültürel değerlerle dolu bölgeleri kapsayarak Ankara'ya ulaşacak. 4 etapta 100 bisikletçi toplam 600 kilometre boyunca pedal çevirecek ve bisiklet turu Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde sona erecek.

OKULLARA ZİYARET

Bu yılki etkinlik kapsamında, SAMKON örnek bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirecek. Güzergah üzerinde bulunan köy okulları ziyaret edilerek, çocuklara bisiklet hediye edilecek. Toplamda 100 bisiklet, çocukların eğitimine katkı sağlamak amacıyla hediye edilecek.

ÇOCUKLAR DA TURLAYACAK

Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu'nda çocuklar da yarışacak. Ayrıca çocuklar pek çok etkinliği ücretsiz takip edebilecek.

KONSER VE ETKİNLİKLER VAR

SAMKON Genel Başkanı Hasan Kaya Aşçı, "Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu sadece bir spor etkinliği değil, aynı zamanda tarihi ve kültürel mirasımızı yaşatmayı amaçlıyor. Tur boyunca kurulacak etkinlik ve kültür çadırları, konserler ve çocuk etkinlikleri ile Milli Mücadele ruhunu canlandıracak, genç nesillere tarihi bir deneyim sunacak" bilgisini verdi.

EKİN UZUNLAR'LA START

Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu etkinilği 29 Ağustos saat 21.00'de Ekin Uzunlar konseriyle başlayacak. Herkesin davetli olduğu ücretsiz konserin ardından Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu'nun startı verilecek.