Kurtlarla ''Dans''

Kuşkusuz Avusturalya'nın Katar 2022 hikayesinin en ilginç figürlerinden biri de penaltılarda yaptığı danslarla rakipleri şaşırtan yedek kaleci Redmayne oldu.

AKŞAM

Peru'ya karşı oynanan maçın normal süresi ve uzatmaları golsüz berabere bitince, penaltı atışları Katar'a gidecek takımı belirleyecekti. Avusturalya Teknik Direktörü Graham Arnold, 120. dakikada kaleci Mathew Ryan'ı kenara alıp, onun yerine Andrew Redmayne'yi sahaya sürdü.

Penaltı atışları sırasında rakibi şaşırtmak için maskaralıklar yapan ve dans eden Redmayne'nin taktiği işe yaradı, Avusturalya penaltılarla maçı 5-4 kazanıp, hedefine ulaştı.

"İŞE YARAYAN BİR RİSK ALDIM"

Teknik Direktör Arnold maçtan sonra şu ilginç açıklamayı yaptı:

O çok iyi bir penaltı kurtarıcısı. Ben bu değişikliği yaparak rakipleri zihinsel olarak etkileyeceğimi biliyordum. Muhtemelen 'Bu adam son dakikada bu değişikliği niye yaptı? O iyi penaltı kurtaran bir kaleci' diye düşündüler. Belki de topun direğe çarpmasının nedeni buydu. Perulu oyuncuları zihinsel olarak rahatsız etmek için yüzde 1'lik bir çabaydı. Bunun bir risk olduğunu kabul ediyorum. Ama risk işe yaradı.

"ŞANSIMI BÖYLE ARTIRDIM"

Avustralya'da Mabil'le birlikte günün adamlarından biri olan 33 yaşındaki kaleci Andrew Redmayne maç sonu şu açıklamayı yaptı:

Aptalca bir şey yapıp, kendimi aptal yerine koyarak yüzde 1 veya 2 oranında şansımı artırdım. Sadece küçük bir rol oynadım. Kahraman falan olduğumu düşünmüyorum. Çocuklar 120 dakika gol yemeyerek zaten iyi bir iş yaptılar.