Kuntz genç milli takım hocasıydı

Hakan Çalhanoğlu, “Hoca çok pozitif, çok güler yüzlü biriydi ama bir genç milli takım hocasıydı. Yapılan bazı açıklamalar var. Bu açıklamalar tecrübeli bir teknik adam olsa yapılabilir miydi?” ifadelerini kullandı.

AKŞAM SPOR

Stefan Kuntz'un görevinden alınmasının ardından sürece dahli olduğu iddia edilen A Milli Takım'ın kaptanı Hakan Çalhanoğlu, TRT Spor'a açıklamalarda bulundu: "Benim Kuntz ile ilgili hiçbir sorunum yoktu. Hoca çok pozitif, çok güler yüzlü biriydi ama bir genç milli takım hocasıydı. Gençlerle daha iyi kontak kurabilirsiniz ama bazı futbolcular tarafından kabul görmeyebilir bu davranışlarınız. Yapılan bazı açıklamalar var.

Bu açıklamalar tecrübeli bir teknik adam olsa yapılabilir miydi? Milli takım futbolcularının 'Biz yerli hoca istiyoruz' diye bir beyanı yok. Hangi hoca gelirse onunla çalışırız. TFF yetkilileri, takım kaptanı olarak benim görüşümü aldı hoca konusunda. Buraya gelen futbolcunun milli takımın nasıl oynadığını bilmesi lazım. Bir sistemimizin olması lazım. Benim pozisyonum artık farklı. 2 sezondur kulübümde 6 numara oynuyorum. Emre Mor ya da herhangi bir oyuncunun milli takıma alınıp alınmaması ile ilgili hiçbir alakam yok. Menajerini de tanımam, alakam yok. Milli takım tam bir kolej havası içinde."

HAYAL OLARAK KALDI

A Milli Takım'da görevine son verilen teknik direktör Stefan Kuntz, "En büyük hayallerimden biri, Almanya'nın ev sahibi olduğu Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye takımının teknik direktörü olarak kenarda yer almaktı. Ama bu ne yazık ki bir hayal olarak kaldı. Salih Özcan ve Ferdi Kadıoğlu'nu Türk Milli Takımı'nda oynamaya ikna edebildiğimiz için de özellikle mutluyum" dedi.

KAMERUN BİZİ GEÇTİ

A Milli Takımımız, FIFA tarafından açıklanan eylül ayı dünya sıralamasında 42. sırada yer aldı. Son açıklanan sıralamada 41. sırada yer alan Türkiye, Kamerun'a yerini kaybederek tabloda bir sıra geriledi.

MONTELLA DÖNEMİ BAŞLADI

Stefan Kuntz ile yolları ayıran TFF, A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörlüğüne İtalyan hoca Vincenzo Montella'nın getirildiğini açıkladı. 49 yaşındaki antrenör ile 3 yıllık mukavele imzalandı. Son olarak Adana Demirspor'u çalıştıran genç teknik adam, Akdeniz ekibini tarihinde ilk kez Avrupa kupalarına taşımıştı.

Vincenzo Montella dün F.BahçeNordsjaelland karşılaşmasını tribünden takip etti.