Kulüpler Birliği Vakfından 9 talep geldi

Süper Lig kulüplerinin temsilcileri, ıslak imzayla Türkiye Futbol Federasyonundan isteklerini sıraladı. Kulüpler Birliği Vakfının toplantısından sonra bütün takımların mutabık kaldığı talepler imza altına alındı ve TFF'ye gönderildi. Açıklamalarda, yabancı futbolcu sayısı ve ekonomik konuları içeren talepler öne çıktı.

AKŞAM

1- Sahada 8 yabancı yerine; yabancıda sözleşme imzalama sınırsız, esamede 14 yabancı getirilsin (Tahkim'e iptal başvurusu yapıldı).

2- Önümüzdeki 2 sezonda yayıncı kuruluş, sözleşmedeki taahhütlerini yerine getirsin, herhangi bir pazarlık yapılmasın. Aksi halde her türlü hukuki yola başvuracağız.

3- Önümüzdeki sezon 3 takım düşürülsün, lig en az 2 sezon daha 20 takımla devam etsin.

4- Harcama limitleri yükseltilsin. Sermaye artışları harcama limitlerine eklensin. Limitler hesaplanırken pandemi nedeniyle yaşanan taraftar hasılatı, yayın, kur farkı ve sponsor gelirlerindeki kayıplar dikkate alınsın.

5- E Sporda, kulüplerinin isim ve logo kullanma hakkı Kulüpler Birliği'ne devredilsin.

6- E Kent'in elinde bulunan taraftar bilgileri, taraftarı olduğu kulüplerle paylaşılsın.

7- Spor Toto ve bahis oranlarındaki paylar artırılsın. Bu gelirlerle bankaların kulüplere verdiği kredileri tahsil etmeleri çok zor.

8- Gelecek sezondan itibaren Türkiye Kupası'nın açık kanaldan yayınlanması zorunluluğunun kaldırılmasını istiyoruz.

9- Transfer süresinin bitiş tarihi, Avrupa'daki transferin bitişinden bir hafta sonra bitecek şekilde yeniden düzenlenmeli...

FEDERASYONDAN YANIT

Kulüplerin talepleri sonrası TFF, "Gişe ve ürün satışı gibi gelirlerde, 2018-2019 sezonu verileri enflasyon ile uyarlanarak bugüne getirilecek. Takım harcamalarındaki yabancı para yükümlülüklerinde 2020-21 sezonu ortalama kurları hesaba alınacak. Harcama limitlerinin artırılmasında 1/3 oranının kullanılması yerine; kulüplerin konsolide net borç ve alacaklarının net gelirlerine oranlaması ile hesaplanan 1/3, 2/3 ve %100 oran kullanılacak. Sapma oranı %25 olacak. Transfer dönemleri 1'er hafta uzatıldı." açıklamasını yaptı.