Krizi bakanlar çözdü

Hakemleri sahaya çıkması için Gençlik ve Spor Bakanı ile İçişleri Bakanı ikna etti.

AKŞAM SPOR

BERKHAN SAFİ

Akşam, hakemlerle TFF ve MHK arasında yaşanan krizi araştırdı. TFF'nin açıkladığı moral kampına gitmeyen ve tavrını koyan hakemler nasıl maçları yönetmeye ikna edildi. İşte ayrıntılar:

1-Meler'in yumruk yediği gece MHK ve TFF Başkanlarının hastaneye gitmeyip, toplantı yapması hakemlerde rahatsızlığa neden oldu. Bu yüzden Meler'i ziyarete TFF ile gitmediler

2-Maçlara çıkmama konusunda karar almalarına rağmen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya devreye girdi. İki bakan da hakemlere can güvenliği konusunda güvence verdi. Spor Şube polislerinin onları koruyacağına dair garanti verilmesi üzerine ikna oldular.

3-Hakemlerin TFF'ye kırgın oldukları bir başka konu da erteleme tarihi. Hakemler maçların 23 Aralık'ta başlamasını isterken, Türkiye Futbol Federasyonu 19 Aralık kararı alarak süreci 4 gün öne çekince, öfke daha da arttı.

4-Bu yüzden moral kampına aileleriyle gitmeyip, boykot eden hakemler, kendi aralarında toplantı yaparak yaşananları değerlendirdiler. Ancak bakanlara verdikleri söz nedeniyle maçları yönetme kararına sadık kaldılar.