Kritik toplantıdan 'MHK tam bağımsız olmalı' görüşü çıktı: Davul bizde tokmak başkasında

Zekeriya Alp, Yusuf Namoğlu, Kuddusi Müftüoğlu ve Ufuk Özerten'le yapılan görüşmede Namoğlu'nun önerisi ön plana çıktı: “MHK'yı TFF Genel Kurul üyeleri seçmeli. Tam bağımsız ve kendi bütçesi olmalı. Davul bende, tokmak başkasında. Bu yüzden bıraktım.”

AKŞAM Özel Haber

Orçun Özateş

YENİ sezonda MHK'nın yapısının değişmesini isteyen Kulüpler Birliği, 'Ne yapabiliriz'i konuşmak ve önerilerini almak için eski MHK başkanlarının kapısını çaldı. Birlik adına görüşmeleri yürüten Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, daha önce bu görevde bulunmuş başkanlardan Yusuf Namoğlu, Zekeriya Alp, Kuddusi Müftüoğlu ve Ufuk Özerten ile görüştü. Sabri Çelik ve Mustafa Çulcu ile de temasa geçildi. Ancak bu başkanlar, "Biz halen TFF'de faal gözlemci olarak görev yapıyoruz. Futbol Federasyonu'nun izni ve MHK'nın onayı olmadan görüş vermemiz doğru olmaz" diyerek fikir beyan etmekten kaçındı.

MHK'NIN ÖZEL BÜTÇESİ OLMALI

Yapılan görüşmede en önemli tespit ve önerilerde bulunan Yusuf Namoğlu oldu. Namoğlu kendi döneminde yaşadığı sıkıntıları örneklerle anlatıp, yapılması gerekenleri şöyle vurguladı: "Milletvekili olduğum dönemde Tahkim ve Merkez Hakem Kurulu'nun TFF Genel Kurul üyeleri tarafından seçilmesi için kanun önerisini ben verdim. Bu kanunun çıkmasıyla birlikte hakemlik önemli bir yola girmişti. O dönem MHK bütçesi yoktu. O nedenle bu kanun iptal edildi. Yeniden bu kanunun çıkması gerekiyor. MHK'nın kendi özel bütçesi olmalı. Ekonomik bağımsızlığı olmalı" ifadelerini kullandı.

SİZ NEDEN BUNU YAPAMADINIZ?

Kulüpler Birliği temsilcileri ise eski başkan Yusuf Namoğlu'na, "Madem bunun çözüm olacağını düşünüyordunuz, siz neden kendi döneminizde uygulamadınız?" sorusunu yöneltti. Namoğlu buna da şöyle cevap verdi: "Davul benim, tokmak başkasının elindeydi. Merkez Hakem Kurulu'yla ilgili kararları almak için başkan tek ve tam yetkili değil. Bu sistemle nasıl başarılı olunabilir. Başarılı olmayacağımı anladığım için istifa ettim."