Kralı Kartal 'KAP'tı

Trabzonspor ile Beşiktaş arasında dün yapılan görüşmeler, olumlu sonuçlandı. Küçük bürokratik detaylar bugün hallolursa Burak Yılmaz resmi imzayı atacak ve KAP bildirimi yapılacak. Burak tören yapılmadan kampa gidecek.

KARTAL, yılan hikayesine dönen Burak Yılmaz transferinde nihayet mutlu sona ulaştı. Oyuncuyla, Beşiktaş 1 yılı opsiyonlu, 2.5 yıllık imza ve yıllık 2.5 milyon euro garanti ücret karşılığında anlaşmaya varmıştı. Burak Yılmaz, Trabzonspor’da bulunan bonservisi konusunda da dün anlaşmaya vardı. Küçük detayların dışında hiçbir sorun kalmadı. Burak Yalmız’ın menajeri Ogan Tarhan Akşam’a, “Büyük ölçüde ilerleme olduğunu söyleyebilirim. Şimdiye kadar çoktan bitebilirdi ancak transferde sürpriz gelişmeler olabiliyor” açıklamasını yaptı.

ÖNCE AÇIKLAMA, SONRA BELEK

Taraflar arasında küçük ayrıntıların da bugün çözülmesi ve imzaların atılması bekleniyor. Çünkü anlaşma resmiyet kazanmazsa Trabzonspor’un, Burak’ın alacaklarını bugün mesai bitimine kadar ödemek durumunda. Aksi halde oyuncunun TFF’ye yaptığı, “Serbest kalma” talebi işleme girecek. Anlaşma resmiyete dökülürse, Bordo-Mavililer’in bu sorumluluğu da ortadan kalkacak. Ardından Burak Yılmaz, Beşiktaş’la imza töreni düzenlenmeden takımın Belek’teki kampına katılacak.

PRİM VE ALACAKLARINI BIRAKIYOR

Burak Yılmaz bu transfer karşılığında Trabzonspor’dan alacağı 2 milyon eurodan ve maç başı prim alacaklarından vazgeçecek. Trabzonspor ayrıca Avrupa Kupaları’na katılması halinde Burak’ın transfer olduğu Çin kulübüne vereceği 1.5 milyon euroluk taahhütten de kurtulacak. Burak, Trabzonspor kadrosunda bulunmayacağı için Beijing Sinobo Guoan ile yapılan mukavele de düşecek. 33 yaşındaki Burak Yılmaz bu sezon Trabzonspor forması altında çıktığı 7 maçta, 5 gol atmayı başarmıştı.