Koeman'dan Pjanic'e yanıt: Diğerleri ondan daha iyiydi

Barcelona Teknik Direktörü Ronald Koeman, kendisini eleştiren Miralem Pjanic'e cevap verdi ve ''Diğer orta saha oyuncularıyla rekabeti kaybetti. Denedik ve diğer oyuncuların daha iyi olduğunu gördük.'' dedi.

AKŞAM

Beşiktaş'ın Barcelona'dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Miralem Pjanic, yaptığı açıklamada Katalanlar'ın Teknik Direktörü Ronald Koeman'a sert sözlerle yüklenmiş ve "Bana saygısı yoktu. Benimle hiç konuşmadı! Ben her şeyi kabul edebilen bir oyuncuyum, ancak 15 yaşındaki bir çocuk gibi değil, bire bir açıklama yapılmasını isterdim." demişti. Bosnalı yıldıza Hollandalı çalıştırıcıdan cevap gecikmedi.

Koeman, İspanyol gazetesi Marca'ya konuştu ve şu ifadeleri kullandı:

Bence biraz sinirli ve bunu anlıyorum. Oyun şeklimizde, topa sahip olduğumuzda ve olmadığımızda sahip olduğumuz fikri, diğer orta saha oyuncularıyla rekabeti kaybetti. Başka hiçbir şey yok. Ona en iyisini diliyorum. Karmaşık oldu. Denedik ve diğer oyuncuların daha iyi olduğunu gördük.

Pjanic geçtiğimiz sezon 60 milyon euro bonservis bedeliyle transfer olduğu Barcelona'da 30 maça çıkmasına rağmen sadece, bin 295 dakika sahada kalmıştı. Ancak Bosnalı oyuncu, gol ve asist katkısı sağlayamamıştı.

"ŞANSLARI KULLANAMADIK"

Beşiktaş'a imza attıktan sonra direkt Bosna Hersek Milli Takımı'na giden Miralem Pjanic, Kazakistan maçını 1 gol, 1 asistle tamamladı.

Yıldız oyuncu maç sonu yaptığı açıklamada, "Evde ihtiyacımız olan iki puan kaybettik. Bence çok şansımız vardı ve onları kullanamadık. Diğer rakiplerin gördüğü gibi onlara karşı oynamak kolay değil. Yine de grupta ilk ikiden biri olmak istiyorsanız Kazakistan'ı yenmemiz gerekiyordu. Güç toplamamız gerekiyor. Fransa'dan sonra farklı bir sonuç bekliyorduk. Kötü oynamadık ama fırsatları kaçırdık ve bu futbolda cezalandırılabilir. Önümüzdeki ay iki zorlu maçımız olacak." dedi.

BUGÜN KATILIYOR

Pjanic, Bosna Milli Takımı'ndan döndü ve yıldız oyuncu bugün takım arkadaşlarıyla tanışacak, ardından da Beşiktaş'taki ilk idmanına çıkacak.

"DOĞRU BİR İŞ YAPTI!"

Öte yandan Kartal'ın bir diğer flaş transferi için açıklama geldi.

Belçika Milli Takım Teknik Direktörü Roberto Martinez, Michy Batshuayi'nin Beşiktaş'a transferini şöyle değerlendirdi:

Michy, Beşiktaş'a transfer olarak en doğru seçimi yaptı. Michy'nin Beşiktaş'ta oynadığı ilk maçı seyrettim. Takımına hemen adapte olduğunu gördüm.