Kerem Aktürkoğlu: Hocamız Türkçe öğrendi, bize şakalar yapıyor

A Milli Futbol Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu dokuzuncu maçında yarın Cebelitarık ile karşılaşacak. Karşılaşma öncesi düzenlenen basın toplantısında futbolculardan Kerem Aktürkoğlu açıklamalarda bulundu.

Milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu, erken gol bulmalarının öneminin altını çizerek, "Yarın galibiyet ve skor anlamında fazla gol atmamız gereken bir maç. Hedefimiz erken öne geçmek, sonra skor alarak da rakiplerimizi baskı altına almak istiyoruz. Cebelitarık'ın gruptaki yerine bakıp çok düşük görmememiz gerek, ilk maçta ilk yarıda gol atamadığımız için sıkıntıya girmiştik, pozisyonları değerlendiremedik. Yarın öncelikli hedefimiz erken gol bulup ondan sonra skoru daha da yukarıya çıkarmak olacak." ifadelerini kullandı.

"HOCAMIZLA ARAMIZDAKİ EN ÖNEMLİ ŞEY İLETİŞİM"

Kerem, "Şenol Güneş dönemiyle, Stefan Kuntz dönemi arasındaki farklar neler?" sorusuna ise "Hocamız bütün takım arkadaşlarımla tek tek ilgileniyor, dünkü idmanda da bireysel olarak benden yapmamı istediği bir şeyleri göstermişti. Hocamızla birlikte en önemli şey, futbolcularla olan iletişimi. Bize çok yakın ve sıcak davranıyor. İsteklerini bize iletiyor, bizden neler beklediğini söylüyor. Diyalog halindeyiz sürekli, bu da oyuncunun hocasıyla yapabileceği en güzel şey. Hoca sizden sahada ne istediğini söylüyor, siz de yapıp yapamayacağınızı söylüyorsunuz. Çok sıcakkanlı, Türkçe de öğrendi, bize espriler yapıyor. Rakibi küçük görmemek derken şunu söylemek istiyorum, yarınki maçta büyük ihtimalle erken gol bulursak, Cebelitarık'ta yaşayacağımız sıkıntıyı yaşamayacağımızı düşünüyorum." şeklinde konuştu.

"HAYATIN KARŞINIZA NELER ÇIKARACAĞINI BİLEMİYORSUNUZ"

Milli futbolcu kariyerinde kısa süredeki yükselişiyle ilgili bir soruya ise "Üçüncü ligden geldim, şu anda Galatasaray ve milli takımda oynuyorum. Bu zor görülen bir şey ama imkansız değil. Başardım, benden önce de başarmış kişiler vardı, benden sonra da bu sayı artacaktır. Küçüklere söyleyebileceğim şey pes etmemek gerekiyor, hayatın neler getireceğini bilemiyorsunuz. Bir şans geliyor o şansı değerlendirdiğinizde bambaşka yollar size açılıyor. Galatasaray'a gelmek bir sınav oldu benim için, o sınavı geçtim ve hayallerimi gerçekleştiriyorum. Milli takım hocama ve Fatih hocama çok teşekkür ederim, bana bu şansı verdikleri için." yanıtını verdi.

Stefan Kuntz duyurdu: "Milli takım tercihini ona bıraktık"