Kenan Yıldız'dan inanılmaz gol! İtalya'yı salladı: ''Türk cevheri sahnede''

Juventus'ta forma giyen milli yıldız ilk 11'de ilk kez maça çıktı. Frosinone ağlarına müthiş bir gol atan genç oyuncu Kenan Yıldız için İtalya basınında övgü dolu sözlere yer verildi. İşte detaylar...

Juventus forması giyen Kenan Yıldız, takımının Frosinone ile oynadığı karşılaşmada Juventus adına ilk kez 11'de forma giydiği maçta harika bir gole imza attı.

Karşılaşmanın 12. dakikasında 3 rakibinin arasından iyi sıyrılan Kenan, takımını 1-0 öne geçirdi.

Bu gol Kenan'ın Juventus formasıyla bu sezon ligde attığı ilk gol oldu.

Öte yandan Kenan Yıldız, Juventus tarihinde gol atan en genç yabancı futbolcu olmayı başardı.

İTALYANLAR ÖVE ÖVE BİTİREMEDİ

Kenan Yıldız'ın müthiş golü İtalya basınında da geniş yer buldu. Bir haberde milli yıldızın golü için "Üç rakibine duman attıran ve yakın direkten Turati'ye şut atan Yıldız ne yaptı? Aman Tanrım, Türk'ten harika gol!" ifadelerine yer verildi.

Bir diğer haberde de "Massimiliano Allegri'nin gole tepkisi, Angel Di Maria'nın Nantes'e attığı golün ardından verdiği tepkiye çok benziyordu: Bir eliyle sanki 'Aman Tanrım, ne gol' der gibi." ifadeleri kullanıldı.

LOCATELLI'DEN KENAN YILDIZ'IN GOLÜNE YORUM

Maç sonu Kenan Yıldız'ın golü hakkındaki düşüncesi sorulan yıldız oyuncu Locatelli, "Kenan bir fenomen, çalışmaya devam etmeli ve ikinci golü atmak için çalışmalı." şeklinde cevap verdi.

"TÜRK CEVHERİ..."

Tuttosport'ta yer alan haberde ise şu ifadelere yer verildi: "Türk cevheri sahnede. Allegri'nin takımına büyük bir başarı ile liderlik yaptı ve Juventus efsanesi gibi kutlandı."

KENAN'IN MAÇ SONU AÇIKLAMALARI

2-1 kazandıkları karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Kenan Yıldız, Allegri'nin harika bir teknik direktör olduğunu belirtirken, "Ona çok şey borçluyum. Bugün bana verdiği fırsat için ona teşekkür ediyorum. Bana saçımı kesmemi söylediğinde de hemen kesmiştim. Futbol her şeyden önce gelir ve patron o." dedi.

Genç oyuncu gol sevincinde ise Juventus efsanesi Del Piero'dan ilham aldığını söyledi.