Kavga değil adalet

Alaattin Metin, F.Bahçe'nin nabzını tuttu, futbolcuların gündeme ilişkin görüşlerini yazdı

  • Biz kavga değil, eşit rekabet istiyoruz. Hak eden kazansın. Kim-senin kimseye hakkı geçmesin
  • Kim ne yaparsa yapsın, biz kendimizi futbola vereceğiz. Her maça kazanmak için çıkacağız
  • ALAATTİN METİN

    F.Bahçe'yi adım adım takip eden tek gazeteciyim. Gözle görülür, çok net, farklı bir takım oldu. O ilk yarıda 29 puan toplayan, ruh sağlığı bozulan ekip gitti, yerine kendine güvenen, güçlü, karakterli bir futbol takımı ortaya çıktı. Bu değişimin birinci nedeni; 17. hafta sonunda duygusal olarak görevini bırakmak isteyen Aykut Kocaman'a Başkan Aziz Yıldırım'ın o gece Samandıra'da verdiği destek ve futbolcuların sözleri. O günden sonra takım kenetlendi. Kocaman'ın oyun felsefesi, sahaya yansımaya başladı.

    ÜÇER GÜN ARAYLA ÜÇ KUPA

    ORDUSPOR maçından sonra futbolcularla sohbet ettim. Çok şaşırdım. Ne anlatıyorlardı biliyor musunuz? Üç kulvarda şampiyon olacaklarına o kadar inanmışlar ki "G.Saray ile Şükrü Saracoğlu'nda Süper Lig maçı oynayacağız. Üç gün sonra UEFA'da final maçı. Ligde son maçımızı Karabük ile oynayacağız. 3 gün sonra Ziraat Türkiye Kupası'nda final oynayacağız."

    KURALLAR EŞİT UYGULANSIN

    YANİ 8 günde 3 maç. Tıpkı bu hafta 8 günde 3 maç oynadıkları gibi. Ancak tek bir istekleri var: "Lig adaletli olsun." Yani F.Bahçe'de herkes adalet, kuralların herkese eşit işlemesini istiyor. Daha da önemlisi, kafalarında kavgalara, gerginliklere karışmadan, sakin bir futbol oynamak var. Her maça bıçak sırtında çıktıklarını ama kendilerine kazanmak adına çok güvendiklerini anlatanlar, "Biz kavga değil, eşit rekabet istiyoruz. Hak eden kazansın. Kimsenin kimseye hakkı geçmesin" diyor.

    YA SARACOĞLU'NDA OLSAYDI

    BUNUN açılımı şu: F.Bahçe gerginlikten yana değil, Fair Play'i tercih ediyor. Ama adalet de istiyor. Mesela 'Arena'da yaşanan olaylar, Saracoğlu'nda olsaydı ne olurdu?' diye sormadan da edemiyorlar. Arkasından da "Kim ne yaparsa yapsın, biz kendimizi sahada futbola vereceğiz. Her maçımıza kazanmak için çıkacağız. Onun dışında gerisi bizi ilgilendirmez" diye ekliyorlar.

    RAKİPLER TEDİRGİN OLDULAR

    ŞAMPİYONLUK yarışındaki müthiş mücadele için de liderle 4 puan farka rağmen, F.Bahçe'nin kendine güvenen bir takım olmasının, rakiplerini tedirgin ettiğini de açık açık konuşuyorlar. Hatta, "Bu hafta herkes gördü. Biz oynadığımız futbolla gündeme geldik, başkaları olaylarla" diyorlar.