Katar'dan Dünya Kupası'nda alkollü içkiye ''biraz izin''

FIFA 2022 Dünya Kupası'nın Katar'da düzenlenecek olması sonrası içki satışının yapılıp yapılmayacağı konusu merak konusu oldu. Turnuvanın sponsorları arasında yer alan bir alkollü içecek firmasının, Katar hükümetinden şartlı onay aldığı öğrenildi.

Katar'da 21 Kasım-18 Aralık 2022 tarihleri arasında düzenlenecek FIFA Dünya Kupası sponsorlarından olan bir bira firması; FIFA'nın, Katar hükümetinden yetkilileri ile aylar süren görüşmeler sonucunda stadyumlarda "biraz içilmesine" dair izin aldı.

16:00-22:00 ARASI İÇKİ SATIŞI YAPILACAK

Ajansspor'un Bild'den aktardığı habere göre, içki içilmesine onay veren Katarlı yetkililer, bu iznin hangi saatler arasında olacağı konusunda bir karar açıklamadı. Ancak turnuvada alkol satışına, büyük ihtimalle 16:00-22:00 saatleri arasında izin verileceği belirtiliyor.

21 YAŞ ALTINA İÇKİ SATIŞI YASAK

İslami kurallara göre yönetilen ve alkollü içki tüketiminin yasak olduğu Katar'da, yalnızca otellerin bar ve restoranlarında içki satılabiliyor. İçki satış izni bulunan dükkanlar ise yalnızca 21 yaş üzeri olan ve Katar'da ikameti bulunan yabancılara satış yapabiliyor. Bu yabancıların Katar'da ikameti olmayan arkadaşları veya akrabaları, bu dükkanlara giremiyor.

Aykut Kocaman'ın prensi Süper Lig'e geri dönüyor! 10 katı fiyatına satılmıştı