Katar'da iş kazası açıklaması: 400-500 ölü var!

Katar'ın Dünya Kupası Sorumlusu Al-Thawadi, İngiliz basınına verdiği röportajda, statların inşaası sırasında 400 ile 500 arasında insanın öldüğünü açıkladı...

AKŞAM

Dünya Kupası öncesinde inşa edilen statların yapımında binlerce insanın hayatını kaybettiği iddia edilmişti. Ancak Katar Dünya Kupası Başkanı Hassan Al-Thawadi, İngiliz basınından The Guardian'a verdiği röportajda algı yapıldığını ve ölen insanların 400 ile 500 arasında olduğunu vurguladı. Hassan AlThawadi, konuyla ilgili şunları söyledi: "Tam sayıya sahip değilim, bu tartışmalı bir konu. Bir ölüm de olsa çok fazla sonuçta... Tahmin 400 civarında, 400-500 arasında."

BİRÇOK YENİLİK YAPTIK

Hassan Al-Thawadi, sözlerine şöyle devam etti: "Açık olmak gerekirse, bu bizim teklif vermeden önce kabul ettiğimiz bir şeydi. Meydana gelen gelişmeler Dünya Kupası yüzünden değil. Bunlar, kendi değerlerimiz nedeniyle yapmamız gerektiğini bildiğimiz gelişmeler. Dünya Kupası bir araç, bir hızlandırıcı, bir katalizör görevi gördü, çünkü erken yaptığımızda dikkatin dağılacağını düşündük. Sadece gelişme açısından değil, uygulama açısında da statlarda birçok yenilik yaptık.