Kartal'a ikinci ret cevabı

Alman çalıştırıcı “Teknik direktör adaylarından biri olmak beni gururlandırdı fakat böyle bir durumun benim için söz konusu olmadığı kararını aldım” dedi. Siyah-Beyazlılar, Setien ve Valverde'yle görüşmeleri hızlandıracak.

AKŞAM SPOR

DIŞ HABER

Rıza Çalımbay'ın ayrılığı sonrası yeni hoca arayışlarına başlayan Beşiktaş, son olarak M.United'ı çalıştırmış İngiliz teknik direktör Ole Gunnar Solskjaer'e teklifini sunmuş fakat reddedilmişti. Ardından diğer adaylara yönelen Siyah-Beyazlılar, listede ikinci sırada bulunan Alman çalıştırıcı Andre Breitenreiter ile temas kurdu fakat Alman hocadan da olumlu bir yanıt gelmedi. 2023'ün başında Hoffenheim'dan ayrılan 50 yaşındaki teknik adam, Bild'e konuştu: "Beşiktaş, heyecan verici bir kulüp. Teknik direktör adaylarından biri olmak beni gururlandırdı.

ÖNCELİK YABANCI

Fakat yaptığım değerlendirme sonrası, böyle bir durumun benim için söz konusu olmadığı kararını aldım." İkinci kez reddedilen Siyah-Beyazlı yönetimin listesinde yerli olan tek isim Sergen Yalçın. Öncelik ise yabancı hoca. Başkan Hasat Arat ve yönetimi, bu doğrultuda gündemde olan Quique Setien ve Ernesto Valverde ile olan görüşmelerine hız verecek. Bir dönem Barcelona'yı da çalıştıran İspanyol hoca Setien, son olarak Villarreal'de görev aldı. Ernesto Valverde ise şu anda A.Bilbao'yu çalıştırıyor