Kartal Onana

Siyah-Beyazlılar, Kamerunlu ön liberoyu 4.2 milyon euro bedelle Lens'ten kadrosuna kattı. 23 yaşındaki futbolcunun sözleşme süresi ise 4 yıllık.

AKŞAM SPOR

Beşiktaş bu hafta imza şov yapıyor. Çarşamba günü Lyanco'yu İstanbul'a getiren Kara Kartal, Jean Onana transferinde de mutlu sona ulaştı. Uzun süren pazarlıkların ardından Beşiktaş, 7 milyon euroluk inadı kırıp büyük indirimi kaptı. Onana transferi için Lens'e toplam 4.2 milyon euro ödenecek. 23 yaşındaki Kamerunlu ön libero ise 4 yıllık mukaveleyi imzalayacak.

Yıllık ücreti ise 1.5 milyon euro seviyelerinde. Stoperde de oynayabilen Jean Onana, orta sahada kesici rolü üstlenecek. Leixoes, Lille, Bordeaux ve Lens formaları giyen potansiyelli futbolcu, 103 resmi karşılaşmaya çıkıp 6 gol 4 asist üretti. 10 kez de Kamerun Milli Takımı için sahaya çıktı.

AMARTEY BİTTİ

Siyah beyazlılar, Daniel Amartey transferini bitirdi. Gece saatlerinde İstanbul'a gelen Ganalı stoper, Beşiktaş ile sözleşme imzalayacak. Kartal'ın uzun süredir mesai harcadığı 28'lik oyuncu Leicester City ile mukavelesini yenilememişti.

FERNANDES PAHALI

İtalyan Gazzetta'daki habere göre; Gedson Fernandes, Lazio'nun transfer gündeminden çıkmış değil. Ancak Beşiktaş'ın Portekizli orta sahası için istediği 30 milyon euronun yüksek olduğu belirtildi. Yetenekli futbolcu için önemli bir teklif gelebilir.

VARGAS BOMBASI

Beşiktaş, Shanghai Port forması giyen Matias Vargas'a teklifte bulundu. 26 yaşındaki Arjantinli sol kanat, 2021-2022 sezonunda Adana Demirspor formasıyla asist kralı olmuştu. Sezon sonunda kontratı bitecek Vargas, on numara ve sağ kanatta da görev yapabiliyor.

BEŞİKTAŞ'IN RAKİBİ TİRANA

Kartal'ın 27 Temmuz Perşembe günü oynayacağı UEFA Konferans Ligi ikinci eleme turundaki rakibi KF Tirana oldu. Karşılaşmayı Daniel Schlager yönetecek. Yardımcı hakemler ise Christian Dietz ve Sven Waschitzki olacak. 33 yaşındaki Alman hakem 2022'de FIFA kokartı takmıştı.