Kadıköy'de Emre Belözoğlu'nun gecesi! Maç sonucu: Fenerbahçe-Medipol Başakşehir: 0-1

Spor Toto Süper Lig'de 24. hafta karşılaşmasında Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir karşı karşıya geldi. İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe ile Emre Belözoğlu'nun Başakşehir'i arasındaki düelloyu konuk ekip 1-0 kazandı. Karşılaşmada tek gol Berkay Özcan'dan geldi. Fenerbahçe'de tribünlerde başkan Ali Koç'u istifaya davet etti. Bu sonuçla Fenerbahçe 37 puanda kaldı, Başakşehir ise puanını 37'ye yükseltti.

AA

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında ağırladığı Medipol Başakşehir'e 1-0 kaybetti.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmada turuncu-lacivertli takıma galibiyeti getiren tek golü 61. dakikada Berkay Özcan kaydetti.

Bir maçı eksik Medipol Başakşehir, puanını 37'ye yükseltti ve aynı puana sahip Fenerbahçe'nin averajla önüne geçti. Turuncu-lacivertli ekip, sezonun ilk maçında da rakibini 2-0 yenmişti.

Medipol Başakşehir, Süper Lig'in 25. haftasında sahasında Gaziantep FK ile karşılaşacak. Fenerbahçe ise GZT Giresunspor'a konuk olacak.

Maçtan çıkarken tepkiliydi... İsmail Kartal'dan İrfan Can Kahveci açıklaması

SON 5 MAÇTA 1 GALİBİYET

Fenerbahçe, ligde çıktığı son 5 maçta tek galibiyet alabildi.

Süper Lig'de oynadığı son 5 karşılaşmada Adana Demirspor ile Medipol Başakşehir'e mağlup olan sarı-lacivertli ekip, Fraport TAV Antalyaspor ve Demir Grup Sivasspor'la da berabere kaldı. Fenerbahçe, tek galibiyetini ise Altay karşısında elde etti.

Bu sezon ligde sadece Medipol Başakşehir'e mağlup olduğu 2 karşılaşmada gol kaydedemeyen sarı-lacivertliler, iç sahada ise 3. yenilgisini yaşadı.

Erdinç Sözer: "Fenerbahçe'yi yendik diye değil..."

OZAN TUFAN, TEKRAR FENERBAHÇE FORMASIYLA SAHADA

Sezon başında satın alma opsiyonuyla kiralandığı İngiltere Premier Lig ekibi Watford'dan Fenerbahçe'ye dönen Ozan Tufan, 174 gün sonra sarı-lacivertli formayı giydi.

Karşılaşmanın 46. dakikasında İrfan Can Kahveci'nin yerine oyuna dahil edilen milli futbolcu, sarı-lacivertli formayla son maçına 15 Ağustos'ta Adana Demirspor karşısında çıkmış, bu karşılaşmanın ardından da Watford'a transfer olmuştu.

Kadıköy'de tribünler tek ses: "Söylesene Ali Başkan..."

EMRE BELÖZOĞLU, FENERBAHÇE'YE KARŞI ÇIKTIĞI İLK MAÇI KAZANDI

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Fenerbahçe'ye karşı teknik adam olarak ilk kez çıktığı maçtan galibiyetle ayrıldı.

Aktif futbol yaşantısına Fenerbahçe'de nokta koyan Emre Belözoğlu, sarı-lacivertli kulüpte sportif direktör ve teknik direktör olarak da görev yapmıştı.

Geçen sene taraftarların sevgilisiydi... Pelkas'a şok protesto

BERKAY ÖZCAN GOL SAYISINI 3'E YÜKSELTTİ

Turuncu-lacivertli ekibin orta sahadaki isimlerinden Berkay Özcan, bu sezon ligdeki 3. golünü Fenerbahçe karşısında buldu.

Berkay, mücadelenin 61. dakikasında takımını 1-0 öne geçiren gole imza attı. Berkay, Medipol Başakşehir'in Antalya deplasmanında 2-1 kazandığı mücadelede de iki kez gol sevinci yaşamıştı.

Fenerbahçe'yi eski teknik direktörleri yaralıyor

TOLGA CİĞERCİ CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Medipol Başakşehir'in Fenerbahçe ile oynadığı karşılaşma öncesi sarı kart ceza sınırında bulunan Tolga Ciğerci, bu mücadelede gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü.

Tolga, turuncu-lacivertli ekibin sahasında Gaziantep FK ile oynayacağı maçta forma giyemeyecek.

Ozan Tufan, kaptanlık pazubandını geri çevirdi

İSMAİL KARTAL'DAN 5 DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe, son maçına göre ilk 11'de 5 değişiklikle sahaya çıktı.

Sarı-lacivertli takımın 23. haftada Demir Grup Sivasspor ile 1-1 berabere kaldığı müsabakaya ilk 11'de başlayan Serdar Aziz sarı kart cezası, Filip Novak sakatlığı, Miha Zajc ise gribal enfeksiyon nedeniyle kadroda yer almadı.

Söz konusu müsabakanın ilk 11'inde yer alan Serdar Dursun ile Enner Valencia ise yedeğe çekildi.

Teknik direktör İsmail Kartal, bu isimlerin yerine Jose Sosa, Mergim Berisha, Dimitrios Pelkas, Ferdi Kadıoğlu ve Attila Szalai'ye ilk 11'de şans verdi.

Fenerbahçe, karşılaşmaya Berke Özer, Nazım Sangare, Kim Min-jae, Szalai, Ferdi Kadıoğlu, Miguel Crespo, Sosa, Bright Osayi-Samuel, İrfan Can Kahveci, Pelkas ve Berisha 11'iyle çıktı.

Yedek kulübesinde ise Osman Ertuğrul Çetin, Ozan Tufan, Mert Hakan Yandaş, Diego Rossi, Valencia, Serdar Dursun, Marcel Tisserand, Çağtay Kurukalıp, Burak Kapacak ve Arda Okan Kurtulan yer aldı.

Miguel Crespo'dan Fenerbahçe'ye kötü haber

FENERBAHÇE'DE 6 EKSİK

Sarı-lacivertli takımda 6 futbolcu, çeşitli gerekçelerle Medipol Başakşehir maçının kadrosuna alınmadı.

Kart cezalısı Serdar Aziz'in yanı sıra sakatlıkları bulunan Altay Bayındır, Mesut Özil, Filip Novak ve Luiz Gustavo ile gribal enfeksiyon geçiren Miha Zajc kadroya dahil edilmedi.

Sezon başında kiralandığı İngiltere Premier Lig ekibi Watford'dan Fenerbahçe'ye dönen Ozan Tufan ise yedek kulübesinde yer aldı.

Ferdi Kadıoğlu: Hayal kırıklığı yaşıyorum

EMRE BELÖZOĞLU'NDAN 3 DEĞİŞİKLİK

Turuncu-lacivertli takımın, ligin 23. haftasında sahasında Göztepe'ye 2-1 yenildiği maça ilk 11'de yer alan Muhammed Şengezer, Ömer Ali Şahiner ve Mahmut Tekdemir'in yerine Volkan Babacan, Danijel Aleksic ve Deniz Türüç ilk 11'de sahaya çıktı.

Medipol Başakşehir'de sakatlığı bulunan kaptan Mahmut Tekdemir kadroya dahil edilmedi.

SALİH UÇAN KADRODA YOK

Medipol Başakşehir'in Beşiktaş'tan kiralık olarak kadrosuna kattığı Salih Uçan maç kadrosunda yer almadı.

Salih'in hafif sakatlığı nedeniyle kadroya alınmadığı belirtildi.

EMRE BELÖZOĞLU, TEKNİK ADAM OLARAK İLK KEZ FENERBAHÇE KARŞISINDA

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Fenerbahçe'ye karşı teknik adam olarak ilk kez görev aldı.

Emre Belözoğlu, futbol oynadığı, sportif direktör ve teknik direktörlüğünü yaptığı Fenerbahçe'ye karşı ilk kez teknik direktör olarak saha kenarında bulundu.

MAÇTAN DAKİKALAR | İLK YARI

9. dakikada Aleksic'in şutunda savunmaya çarpan top ceza sahası içinde Berkay Özcan'ın önünde kaldı. Penaltı noktasının gerisinde müsait durumdaki Berkay'ın şutunda, Nazım Sangare son anda araya girdi ve top kornere çıktı.

27. dakikasında İrfan Can'ın ara pasında sol çaprazdan ceza sahasına giren Pelkas, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Pelkas'ın dar açıdan yaptığı vuruşta kaleci Volkan Babacan, iki hamlede topun sahibi oldu.

32. dakikada Tolga Ciğerci'nin yaklaşık 30 metreden çektiği şutta top, önce Crespo'ya sonra da üst direğe çarparak kornere gitti.

İlk yarı golsüz sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR | İKİNCİ YARI

47. dakikada Berisha'nın yaklaşık 25 metre mesafeden kullandığı serbest vuruşta top üst direğe çarparak oyun alanına döndü. Pozisyonun devamında Osayi, kaleci Volkan Babacan'a faul yaptı.

61. dakikada Medipol Başakşehir öne geçti. Sol kanattan gelişen atakta Chadli, ceza sahasındaki Berkay'a yerden pasını gönderdi. Topu kontrol eden ve rakibinden kurtaran Berkay'ın yerden şutunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 0-1.

72. dakikada konuk ekip ikinci gole yaklaştı. Orta sahada topla buluşan Berkay, rakiplerinden sıyrılarak Fenerbahçe ceza sahasına yaklaştı. Ceza yayı önünde açısını düzelten Berkay şutunu atarkenı, kaleci Berke soluna gelen topu uzanarak iki hamlede kontrol etti.

Mücadele konuk ekibin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Stat: Ülker

Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu, Kemal Yılmaz, Serkan Çimen

Fenerbahçe: Berke Özer, Nazım Sangare, Kim Min Jae, Szalai, Ferdi Kadıoğlu, Osayi (Dk. 83 Burak Kapacak), Sosa (Dk. 74 Serdar Dursun), Crespo (Dk. 65 Mert Hakan Yandaş), Pelkas (Dk. 65 Valencia), İrfan Can Kahveci (Dk. 46 Ozan Tufan), Berisha

Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Caiçara, Duarte, Ndayishimiye, Hasan Ali Kaldırım, Tolga Ciğerci, Deniz Türüç (Dk. 62 Serdar Gürler), Aleksic, Berkay Özcan (Dk. 90+2 Epureanu), Chadli (Dk. 82 Gulbransen), Okaka

Gol: Dk. 61 Berkay Özcan (Medipol Başakşehir)

Sarı kartlar: Dk. 24 Crespo, Dk. 37 Berke Özer, Dk. 72 Berisha (Fenerbahçe), Dk. 40 Deniz Türüç, Dk. 51 Tolga Ciğerci, Dk. 69 Duarte, Dk. 75 Berkay Özcan (Medipol Başakşehir)