Jürgen Klopp istedi, Liverpool rekor kırdı! Tam 100 milyon euro bonservis ödediler...

Liverpool, Jürgen Kloop'un istediği yıldız golcü için harekete geçti ve kesenin ağzını sonuna kadar açtı. Sadio Mane ve Muhammed Salah'tan gol yollarında büyük katkı alsa da net bir golcü forvet eksikliği çeken İngiliz ekibi, Jürgen Klopp'un isteğiyle Benfica'nın genç yıldızı için rekor kırmaya hazırlanıyor.

aksam.com.tr

Bilal Sadi

Liverpool yönetimi Jürgen Klopp'un 9 numara sorununu rekor bir transfer ile çözdü. Bu sezon hem Premier Lig hem de Şampiyonlar Ligi'ni finalde kaybeden Jürgen Klopp ve öğrencileri, büyük bir üzüntü yaşamıştı. Net bir 9 numara golcü eksikliği duyan Liverpool bu kez kesenin ağzını açtı.

JURGEN KLOPP'U KENDİNE HAYRAN BIRAKMIŞTI

Aksam.com.tr'nin İtalyan gazeteci Fabrizio Romano'dan aktardığı haberine göre ; Liverpool, Benfica'da gösterdiği performans ile dikkatleri üzerine çeken Darwin Nunez'i transfer etmek için harekete geçti.

Merseyside temsilcisi, Jürgen Klopp'un da takımda görmek istediği Uruguaylı golcü için 80 milyon euro artı bonuslarla birlikte 100 milyon euroluk bir teklif yapmaya hazırlanıyor.

Liverpool, Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Benfica ile karşılaşmış ve Darwin Nunez attığı gollerle dikkatleri üzerine çekmişti. Jürgen Klopp'un da bu maçların ardından 22 yaşındaki futbolcudan çok etkilendiği belirtildi.

DARWIN NUNEZ LIVERPOOL TARİHİNE GEÇECEK

Liverpool, Darwin Nunez transferini 100 milyon euro'ya bitirmesi durumunda kulüp tarihinin en pahalı transferini gerçekleştirmiş olacak.

İngiliz ekibinin şu anki en pahalı transferi ise 2017/2018 sezonunda Southampton'dan 85 milyon euro karşılığında kadroya katılan Virgil van Dijk.

DARWIN NUNEZ'İN KARNESİ

Urugaylı forvet bu sezon Benfica forması ile 41 maça çıktı. Forma giydiği 41 mücadele 34 gol 4 asistlik performans ortaya koyan Darwin Nunez' 83 dakikada bir gol atmayı başararak oldukça başarılı bir sezonu geride bırakmış oldu.

Transfermarkt verilerine göre, 22 yaşındaki futbolcunun güncel piyasa değeri 55 milyon euro.