Javier Zanetti 'hiç şüphe yok' dedi ve Cristiano Ronaldo'yu üzen cevabı verdi

İtalya 1. Futbol Ligi (Serie A) ekiplerinden Inter'in efsane futbolcularından olan ve kulübün ikinci başkanlığını yapan Javier Zanetti, Türk futbolunun geleceğinin parlak olduğunu söyledi.

Dünyanın önde gelen takımlarından mavi-siyahlıların Türkiye akademisi tarafından 19-20 Eylül'de düzenlenen etkinlikler için Mersin'de bulunan Inter İkinci Başkanı Zanetti, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

SORU: INTER AKADEMİ TÜRKİYE'NİN HEM TANITIM PROGRAMINA KATILDINIZ HEM DE ANTRENMANINA EŞLİK EDEREK SPORCULARLA TANIŞTINIZ. AKADEMİNİN TÜRKİYE'DEKİ YAPILANMASI HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Javier Zanetti: Bu kentin misafirperverliği başta olmak üzere burada olmaktan çok memnunum. Bizim için Inter Akademi'nin bu ülkede faaliyet göstermesi çok önemli çünkü özellikle değerlerimizi ve çalışma prensiplerimizi buraya taşımak istiyoruz. Buradaki ortaklarımıza da bu buluşmayı gerçekleştirdiği için gönülden teşekkür ediyorum.

SORU: TÜRK FUTBOLUNUN GELECEĞİ AÇISINDAN NELER SÖYLERSİNİZ?

Javier Zanetti: Türk futbolunun parlak bir geleceği olduğunu düşünüyorum. Çok büyük teknik direktörler ve büyük futbolcular var. Avrupa'daki turnuvalarda her zaman başaktör olmayı başarıyorlar.

SORU: UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ 2022-2023 SEZONU FİNALİNE İSTANBUL EV SAHİPLİĞİ YAPACAK. ORGANİZASYON FİNALİNİN İSTANBUL'DA YAPILMASINI NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ?

Javier Zanetti: İstanbul büyük bir şehir. Tüm dünyada izlenecek Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapacak. Türkiye'nin bu büyük etkinliği organize etmeye hazır olduğundan eminim.

- 2010'DA KAZANDIKLARI ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİNİ UNUTAMIYOR

SORU: 1982'DE INDEPENDİENTE ALTYAPISINDA BAŞLAYAN FUTBOL YAŞAMINIZ 2014'TE TAKIM KAPTANLIĞINA KADAR YÜKSELDİĞİNİZ INTER'DE SONA ERDİ. ÇOK SAYIDA BAŞARI ELDE ETTİĞİNİZ KARİYERİNİZİN EN ÖZEL ANI HANGİSİ?

Javier Zanetti: Geçmişte özellikle Inter formasıyla çok büyük anılarım var ama kesinlikle (2010) Madrid'deki Şampiyonlar Ligi finalinin kazanılması (Bayern Münih - Inter: 0-2) unutulmazdı.

SORU: UNUTAMADIĞINIZ BİR GOLÜNÜZ VAR MI?

Javier Zanetti: Bize lig şampiyonluğunu da getiren, ligde Roma'ya karşı oynadığımız bir maçta attığım gol ile Lazio'ya karşı Paris'teki UEFA Kupası finalinde attığım gol.

- "DÜNYANIN GELMİŞ GEÇMİŞ EN İYİ FUTBOLCUSU MESSİ"

SORU: SİZCE DÜNYANIN GELMİŞ GEÇMİŞ EN İYİ FUTBOLCUSU KİM?

Javier Zanetti: Messi. Hiç şüphe yok.

SORU: TÜRK FUTBOLCULARDAN OKAN BURUK VE EMRE BELÖZOĞLU İLE INTER'DE FORMA GİYDİNİZ. GEÇMİŞTEKİ TAKIM ARKADAŞLARINIZ OKAN VE EMRE HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Javier Zanetti: Okan ve Emre çok iyi arkadaşım. Çok güzel anılarım var. Onlara çok güzel dileklerde bulunuyorum.

SORU: KARİYERİNİZDE KARŞI KARŞIYA GELDİĞİNİZ EN ZORLU TÜRK TAKIMI HANGİSİYDİ?

Javier Zanetti: Büyük takımlara karşı oynama fırsatı buldum. Fenerbahçe'ye karşı oynadığımız bir maç da bunların arasında ve çok zor oldu. Galatasaray da aynı şekilde. Her ikisi de karşılaşması zor takımlar.

SORU: TÜRK TAKIMLARI ARASINDA DESTEKLEDİĞİNİZ BİR KULÜP VAR MI?

Javier Zanetti: Şu anda Türk futbolunu genel olarak seviyorum. Tek bir takım değil.

- En beğendiği Türk futbolcu Hakan Çalhanoğlu

SORU: EN BEĞENDİNİZ TÜRK FUTBOLCU KİM?

Javier Zanetti: Hakan Çalhanoğlu.

SORU: TEŞEKKÜR EDİYORUZ. EKLEMEK İSTEDİĞİNİZ BİR ŞEY VAR MI?

Javier Zanetti: Türkiye'de ilk kez Inter kulübü olacak olmasından dolayı çok memnunuz. Bu, aynı zamanda bu ülkede ne kadar çok taraftarımız olduğunu da gösteriyor. Her zaman en büyük Inter.