Jamaal'a vize çıktı

Afrika Kupası'na gidecek oyuncular nedeniyle gözünü İngiliz savunmacı Jamaal Lascelles'e diken Beşiktaş, transferde mutlu sona yakın.

AKŞAM SPOR

DIŞ HABER

Transferde önceliğini savunmaya veren Siyah-Beyazlı kulüp, Jamaal Lascelles'i listenin ilk sırasına yazdı. Bir süredir Newcastle United'la temasta olan Kara Kartal, mutu sona ulaşmaya çok yakın. İngiliz basınından Express, Türk takımının ısrarla istediği İngiliz savunmacıya Newcastle United tarafından ayrılık izni verildiğini duyurdu. Şans bulamayan futbolcunun sezon sonunda boşa çıkacak olması, Beşiktaş'ı bu hamlede hayli iştahlandırdı.

GÜNEŞ'İN RAPORU ETKEN OLDU

Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş, çok fazla Afrikalı oyuncunun takıma kazandırılması sebebiyle basın toplantılarında bu durumdan yakınmıştı. Afrika Kupası nedeniyle hayli zor durumda kalacağını söyleyen Güneş, yönetimden bu detay düşünülerek transfer yapılmasını istedi. Fiyat-performans-tecrübe araştırmasına göre Jamaal Lascelles, Beşiktaş için öne çıktı. Kartal, cüzi bir maliyetle bu hafta İngiliz savunmacıyı açıklamak istiyor.

KARİYERİ AYNI KULÜPTE GEÇTİ

N.Forest altyapısından yetişen Jamaal, 2012'de Stevenage'ye kiralandı. 2014'te ise 5 milyon euroya Newcastle'a transfer yaptı. 1 sezon da Forest'a kiralık gönderildi. Gelişimini tamamladı ve 2015'te Newcastle'a döndü, 8 yıldır burada forma giyiyor. 225 karşılaşmada 14 gol atıp 4 asist yaptı. İngiliz Milli Takımları'nın tüm alt yaş kategorilerinde oynadı. 2019'da 20 milyon euro değerini gördü. Yine bir Siyah-Beyazlı formayı giyebilir.

SAİSS ORTADA KALDI

Tecrübeli stoper Romain Saiss, Katar'da umduğunu bulamadı. Beşiktaş'ta tüm ısrarlara rağmen takımda kalması için ikna edilemeyen Faslı stoperin, yeni takımında kadro dışı kaldığı öne sürüldü. Moroccoworldnews'teki habere göre; Yabancı sayısı nedeniyle lisans çıkarılmayan Saiss'e Katar Federasyonu'ndan onay verilmedi. Tecrübeli futbolcu kadronun dışında kaldı. Haberin devamında, Faslı stoperin ayrılmak üzere olduğu ve yeni bir takım arayışına geçtiği ifade edildi.

600 BİN EUROYU SEÇTİ

Beşiktaş'ın uzun süre temasta olduğu ve 1.5 milyon eurodan 2+1 yıllık teklif yaptığı Arjantinli orta saha Roberto Pereyra, Udinese ile anlaştı. 32 yaşındaki futbolcu, İtalyan ekibinden 1 sene için 600 bin euro alacak.

VEERMAN MÜJDESİ

Hollanda basını, Beşiktaş'ın gündeminde olan Veerman'ın PSV ile yolları ayırma noktasında olduğunu yazdı. Ancak piyasa değeri 16 milyon euro olan futbolcu Beşiktaş'ı mali açıdan zorlayabilir.

MONTERO KİRALANDI

24 yaşındaki İspanyol savunma oyuncusu Francisco Montero, Portekiz ekibi Arouca'ya kiralandı. Beşiktaş, Onana konusunda da gelen teklifl eri masaya yatırmış durumda.

MULEKA YUNANİSTAN'A

Yunan basınından Sports24'ün haberine göre; PAOK, Beşiktaş'ın kanat-forveti Jackson Muleka'ya kanca attı. Siyah-Beyazlılar, 23 yaşındaki futbolcunun iyi bir bedel getirmesi halinde gönderilmesine sıcak bakıyor. Muleka'nın yerine takviye yapılabilir.

SAZONOV AYRILABİLİR!

Dinamo Moskova Genel Müdürü Pavel Pivovarov, Beşiktaş'ın listesinde yer alan Saba Sazonov için "Sazonov'a gelen teklifl erden birini şu anda değerlendiriyoruz. Takımdan ayrılabilir" dedi. Kartal, 21 yaşındaki Gürcü stoper için teklif götürmüştü.