İzlanda-Türkiye maçı erteleniyor mu? TFF'den resmi açıklama

UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'taki dördüncü maçında A Milli Takımı'mız ile İzlanda arasında oynanacak maç ertelenme durumu ile karşı karşıya. İzlanda'daki soğuk havanın zeminde don etkisi oluşturabileceği ve erteleme kararı ile ilgili son kararın UEFA tarafından verileceği aktarıldı.

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'taki dördüncü maçında deplasmanda İzlanda ile karşı karşıya gelecek. Ancak bu mücadelenin ertelenme ihtimali bulunuyor.

TFF'DEN RESMİ AÇIKLAMA

TFF Milli Takımlar Sorumlusu Ceyhun Kazancı, "Saha şu an don halinde. TSİ 17.00'de eş güdüm toplantısı olacak. Şu anda erteleme ihtimali yüzde 51" dedi.

SON KARARI UEFA VERECEK

UEFA'nın dün öğleden sonra İzlanda Futbol Federasyonu yetkilileri ve saha personeliyle görüşmelerde bulunduğu vurgulanırken, toplantı sırasında bir karar verilmediği ancak ertelemeyle ilgili bu akşam tekrar bir inceleme yapılacağı ve nihai kararı UEFA'nın alacağı kaydedildi.

ZEMİNE KUMAŞ SERİLDİ

Mücadelenin oynanacağı Laugardalsvöllur Stadı'nda zemin ısıtmamasının bulunmadığı ve don olaylarına karşı savunmasız kaldığı ifade edildi. Ayrıca zemini sıcak tutmak için çimlerin üzerine kumaş serildiği de aktarıldı.

ERTELENİRSE EN GEÇ SALI

UEFA'nın olası bir erteleme kararı alması durumunda ise mücadele en geç Salı günü oynanacak.

İzlanda Milli Takım Sorumlusu Jörundur Aki Sveinsson ise konuyla ilgili şu sözleri sarf etti;

"Maçın bugün oynanacağı gerçeğine dayanarak çalışıyoruz. O zaman duruma bakacağız ama bir sonraki duyuruya kadar bu akşam oynanacağını tahmin ediyoruz. Kontrol edemediğimiz bir şey hakkında çok fazla şey söylemek zor ama umarım bugün oynayabiliriz."