İtiraf gibi manşet: Kalite kazandı

A Milli Futbol Takımımız, play-off'lara katılmayı garantilerken Norveç basınından itiraf geldi: “Futbol kaliteleri bizden iyiydi.”

AKŞAM

DEPLASMANDA Karadağ'ı 2-1 mağlup eden A Milli Futbol Takımımız, Dünya Kupası yolunda playoff'lara katılma hakkını elde etmişti. Hollanda, direkt bileti alırken Norveç ise evine döndü. Norveç basınından "nettavisen.no" sitesi, "Kalite kazandı... Türkiye'nin futbol kalitesi bizden iyiydi ve Stale Solbakken ile yeniden yapılanma işe yaramadı. Son ana kadar geldik ama Türkiye'nin bizden iyi olduğunu kabul etmek zorundayız" yorumunu yaptı.

Alman basını ise zaferi Kuntz üzerinden gördü. "sr.de" sitesi, "Kuntz, Türkiye'yi Dünya Kupası play-off'larına taşıdı. İlk A Milli Takım deneyimine çok iyi başladı" satırlarına imza attı.

Hollanda basınından "ad.nl" sitesi ise Karadağ galibiyetini Orkun Kökçü üzerinden gördü ve "Türkiye, Feyenoordlu Orkun Kökçü'nün golüyle final umuduna tutundu. Orkun üzerine düşeni en iyi şekilde yaptı. Türkiye bundan sonra play-off üzerinden Dünya Kupası'na gitmeye çalışacak. Kiminle eşleşirlerse eşleşsinler şansları var" yorumunu yaptı.