İtalya'yı ayağa kaldıran ölüm! Eski futbolcu Seid Visin, ırkçı saldırılar sonucu intihar etti

İtalya'da 20 yaşındaki eski Etiyopya asıllı İtalyan futbolcu Seid Visin, yaşadığı ırkçı saldırılar sonucu hayatına son verdi. Visin, Milan ve Benevento kulüplerinin altyapı takımlarında forma giymişti.

Evlat edinildiği İtalya'da Milan ve Benevento takımlarının alt yaş gruplarında futbol oynayan, daha sonra futbolu bırakarak iş yaşamına giren Etiyopya asıllı Seid Visin, birçok kez ırkçlığı maruz kaldığı gerekçesiyle yaşamına son verdi.

Hürriyet'te yer alan habere göre, bıraktığı mektupta, etnik kökeni nedeniyle toplumdan dışlandığını ve işinden dahi olduğunu belirten Seid Visin, "Çok fazla insan, özellikle yaşlılar, hizmetimi reddettiği için işimden ayrılmak zorunda kaldım. Bir de yeterince huzursuz değilmişim gibi, birçok beyaz İtalyan gençlerin iş bulamamasından beni sorumlu tuttular. Nereye gidersem gideyim insanların şüpheci, önyargılı, tiksinmiş ve korkmuş bakışlarının ağırlığını hissediyorum." sözleriyle maruz kaldığı ırkçılığın yaşamını çekilmez kıldığını belirtti.

Hayatının baharında intihar eden Seid Visin, İtalya'nın köklü kulüplerinden Milan ile Benevento'da bir süre top koşturmuştu.

Çaykur Rizespor transferde bombayı patlatıyor: Yannick Bolasie