İtalya'dan 24 şut bizden ise 3'te 0!

Sahanın her bölgesinde İtalya üstünlüğü yaşanırken bu görüntü, istatistiklerde de kendisini belli etti.

AKŞAM

Savunma anlamında turnuvanın en iyi takımları arasında gösterilen Türkiye ve İtalya, Avrupa Şampiyonası'nın açılışını yaptı. İtalya, yine defansif anlamda görevini yaparken, bizim için aynı şeyleri söylemek mümkün değildi. Üstelik hücum hattımız da hiç çalışmadı. İtalya, kalemize 24 şut çekerken, 8 isabet sağladı. Biz ise koca 90 dakikada 3 cılız şut çekerken isabet bulamadık.

Türkiye, kötü şansını da kıramadı. Yine katıldığımız bir Avrupa Şampiyonası'nın ilk maçında galibiyet göremedik. İtalya basınında, "Türkiye çok etkisizdi. Özlediğimiz İtalya'yı izledik. Baskın bir futbolla kazandık. İtalya umut veriyor." şeklinde yorumlar vardı.

İLK YARI ETKİSİZ

A Milli Takımımız, İtalya karşısında ilk devrede 0 şut, 0 gol girişimi, 0 korner ve 0 isabetli ortayla oynadı. İtalya, sahanın her bölgesinde sıkı bir pres uyguladı. Özellikle 22. dakikada Chiellini'nin kafa vuruşunda kalecimiz Uğurcan Çakır'ın yaptığı kurtarış görülmeye değerdi. Uğurcan'ı çok sayıda gözlemci izledi.

EURO 2020'ye kötü başladık: 0-3

3 GENÇ YOKTU

İtalya maçının kadrosunda Rıdvan, Kerem Aktürkoğlu ve Abdülkadir Ömür yer almadı. Teknik Direktör Güneş, 3 genç futbolcuya EURO 2020'nin açılış sınavında şans vermedi. Bu isimlerin tamamının veya bir kısmının Galler'le çarşamba günü Bakü'de oynanancak grubun ikinci sınavında şans bulması bekleniyor.

Şenol Güneş: İşimiz zorlaştı ama bitmedi

YUSUF'LA TEK DEVRE

Fransa'da Lille formasıyla şampiyonluk yaşayan Yusuf Yazıcı, İtalya karşılaşmasında son derece etkisiz kaldı. Bunun sonucunda da Teknik Direktör Şenol Güneş, ikinci devreye onun yerine Cengiz Ünder'le başladı. İtalya da ikinci yarıda savunma sertliğini düşünerek daha fazla ofansif bir anlayışı tercih etti.

Roberto Mancini: İyi bir takıma karşı iyi oynadık; pozisyon vermedik