İtalya'da Kenan Yıldız fırtınası! ''Juventus'un sihirbazı''

Juventus, geride bıraktığımız gecede Şampiyonlar Ligi'nin bu sezonki ilk maçında PSV Eindhoven'ı 3-1 mağlup etti. Torino ekibinde turnuvanın yeni formatındaki ilk golü kaydeden ve takımın Devler Ligi'nde gol atan en genç ismi olan Kenan Yıldız, İtalyan basınında övgülerin odağı oldu.

Juventus, Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasında ağırladığı PSV'yi 3-1 mağlup etti. Juventus'ta forma giyen Kenan Yıldız, gösterdiği enfes performansla maçın adamı seçildi.

Juventus'un ilk golünü kaydeden Kenan Yıldız, Şampiyonlar Ligi'nde İtalyan ekibiyle gol atan en genç futbolcu ünvanını da idolü Del Piero'dan aldı. Öte yandan Kenan Yıldız'ın performansı, İtalyan basınında büyük yankı uyandırdı.

Gazeteler, Kenan Yıldız'dan övgüyle bahsederken La Gazzetta dello Sport'un "Juventus'un sihirbazı" manşetini atması dikkat çekti. La Repubblica ise "Kenan Yıldız yeni bir çağ açıyor" ifadelerini kullandı. Corriere dello Sport ise manşetinde "Kenan Yıldız fenomeni" ifadelerini kullandı.

Bu arada Kenan Yıldız ile Alessandro Dep Piero'nun maç sonu yayınındaki diyaloğu da Çizme'de manşetleri süsledi.

Sky'da konuşan Del Piero, Kenan Yıldız'ı tebrik etti. Efsane futbolcu, "Onun adına çok mutluyum, harika bir oyun oynadı ve 10 numarayı omuzlarına yükleme sorumluluğunu üstlendi. Senin adına çok sevindim Kenan" ifadelerini kullandı.

Del Piero'nun ifadeleri karşısında son derece heyecanlı olduğu gözlemlenen Kenan Yıldız gülerek "Şu an biraz gerginim" dedi.

Kenan Yıldız, Del Piero'nun "Gol öncesi özel bir şey mi düşündün yoksa içgüdüsel olarak mı vurdun?" sorusuna "Pozisyonda kanattan bindirerek bana şut alanı açan Cambiaso'ya teşekkür etmeliyim" cevabını verdi.