İtalya, EURO 2020'de şampiyon oldu; ortalık karıştı!

İtalya'nın şampiyonluğu sonrasında halk sokağa döküldü: Gözaltılar, yaralılar ve ölenler var.

AKŞAM

İtalya'nın İngiltere'yi yenerek Avrupa Şampiyonu olmasının ardından Çizme'de yer yerinden oynadı. Tüm vatandaşlar sokaklara döküldü. Şampiyonluk coşkuyla kutlandı. Kent sokaklarında araç konvoyları oluşurken, havai fi şek gösterileri de düzenlendi. Kutlamaları fırsat bilen soyguncular da motosikletleriyle kadınların çantalarını çaldı. Bir vatandaş 10 yaşındaki torunuyla birlikte vuruldu. Çıkan olaylar sonrasında ülkenin çeşitli yerlerinde yaralanmalar, ölümler oldu, birçok kişi gözaltına alındı.

EURO 2020 şampiyonu İtalya, şampiyonluk turu attı

USTANIN GELENEĞİ

İtalya'nın kaptanı Chiellini, Bonucci ile fotoğrafını ve kupanın tek fotoğrafını paylaştı, altına da "Büyük usta Cannavaro'nun geleneği" yazdı. Chiellini, başında taçla İtalya'ya gitti.

"DAHA ÇOK MAKARNA YESİNLER"

Bonucci, İngilizlerle alay etti ve "Hepiniz daha çok makarna yemek zorundasınız. Kupa Roma'ya gidiyor. Artık tüm dünyadaki İtalyanlar için sevinme zamanı" dedi.

"SOYUNMA ODALARINDA UYUDUM!.."

Insigne, "İstedik, hayal ettik, çocukken soyun odalarında uyudum. Buralara gelmek ve başarmak için yıllarca fedakarlık yaptım. Ama buna değdi" dedi.

PAPA GÖRDÜ MARADONA GÖREMEDİ

İtalya, Avrupa Şampiyonu oldu, Arjantin de Copa Amerika'yı kazandı. 84 yaşındaki Papa Francis, "Arjantin ve İtalya'nın zaferine sevindim." açıklamasını yaptı. Geçtiğimiz yıl hayata veda eden iki ülkenin de efsanesi olan Diego Armando Maradona ise Arjantin ve İtalya'nın şampiyonluklarını göremedi.

IRKÇI İNGİLİZLER!

İngiliz taraftarlar son üç penaltıyı gole çeviremeyen Rashford, Sancho ve Saka'ya sosyal medyadan ırkçı saldırılarda bulundu. İngiliz hükümeti ırkçılık yapanlara gereken cezaların verileceğini açıkladı. UEFA da en "En ağır cezaları almalılar" açıklamasını yaptı.

"GURUR DUYUYORUM"

İngiltere Teknik Direktörü Gareth Southgate, yaptığı açıklamada, "Penaltılarla kaybettik ama oyuncularım İngiltere'ye bu gururu yaşatmak için her şeyi yaptılar. Ben de onlarla gurur duyuyorum" dedi.

TURNUVANIN OYUNCUSU

İngiltere karşısında iki penaltı kurtaran Donnarumma, turnuvanın en iyi oyuncusu seçildi. Oynadığı 7 maçın 5'inde gol yemeyen İngiltere'nin kalecisi Pickford ise altın eldiven aldı.

KRAL RONALDO

Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo, turnuvada oynadığı 4 maçta 5 gol atarak gol kralı oldu. Schick de 5 gol attı ama CR7 asist de yaptığı için kral ilan edildi.