İsviçre çakısı Aslan

Galatasaray, Devler Ligi bileti için bugün saat 22.00'de Young Boys'a konuk olacak. Sarı-Kırmızılılar, daha önce bu ülkenin takımlarına karşı oynadığı 17 maçta 11 kez kazandı, 4 defa yenildi.

AKŞAM SPOR

Son şampiyon Galatasaray, yeni sezonda Şampiyonlar Ligi'nde yer alabilmek için bugün Young Boys karşısına çıkacak. İlk maçı deplasmanda oynayacak olan Sarı-Kırmızılılar, saat 22.00'de başlayacak mücadelede avantajı almak istiyor. Rövanş mücadelesi ise 27 Ağustos Salı günü Rams Park'ta gerçekleştirilecek. Müsabaka TRT 1 ve Tabii platformundan yayınlanacak. Cim-Bom, müsabaka öncesi İsviçre takımlarına karşı aldığı üstün sonuçlarla dikkat çekti. Aslan, bu ülkenin takımlarıyla oynadığı 17 maçta 11 kez sahadan galip ayrıldı. Yalnızca 4 yenilgi alan Sarı-Kırmızılılar, 2 defa ise berabere kaldı.

LİGDE HENÜZ GALİBİYETLERİ YOK

Sarı-Kırmızılılar söz konusu maçlarda rakip fileleri 42 kez havalandırırken kalesinde 29 gol gördü. Karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonundan hakem Daniel Siebert yönetecek. UEFA'dan yapılan açıklamaya göre Siebert'in yardımcılıklarını Jan Seidel ve Rafael Foltyn üstlenecek. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Daniel Schlager olacak. Sarı-Siyahlı takım, İsviçre Süper Ligi'nde henüz galibiyet alamadı. İsviçreli 55 yaşındaki teknik direktör Patrick Rahmen'in çalıştırdığı Young Boys, 5. haftası geride kalan ligde 2 beraberlik, 3 yenilgi yaşadı.

OKAN BURUK YALNIZ BIRAKACAK

Attığı 6 gole karşılık kalesinde 13 gol gören Bern temsilcisi, 12 takımlı ligde 11. sırada yer aldı. Young Boys, bu sezonki tek galibiyetini İsviçre Kupası'nda amatör lig takımı Printse-Nendaz'ı 10-0 yenerek elde etti. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Young Boys müsabakalarında yedek kulübesindeki yerini alamayacak. Sarı-Kırmızılılar geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nden elendiği Sparta Prag maçının ardından yaşananlardan dolayı UEFA Disiplin Kurulu, Okan Buruk'a 2 maç ceza verdi. Tecrübeli teknik adam, Young Boys ile yapılacak 2 maçta da yedek kulübesi ve soyunma odasına giremeyecek.