İşte Süper Lig'in yeni yayıncısı… TFF görüşmeye gitti, işi bitirdi!

Süper Lig'in yeni yayıncısı kim olacak? Taraftarlar merakla bu sorunun cevabını beklerken TFF heyeti geçtiğimiz hafta Katar'a giderek mevcut yayıncı kuruluşla görüştü. TFF yaptığı görüşmeler sonrası daha önce 2 milyar TL olan rakamı 2,6 milyar TL'ye kadar çıkardı. Konunun TFF'nin bugün Kulüpler Birliği'yle yapacağı toplantıda sonrası sonuçlandırılması bekleniyor.

Sabah

Ve Süper Lig'in yeni yayıncısı artık belli gibi... Aylardır süren ihale süreci sonrası beIN SPORTS'un yayıncı kuruluş olarak yola devam etmesine kesin gözüyle bakılıyor. TFF heyeti geçtiğimiz günlerde Katar'a giderek kurumla görüşüp teklifi artırma noktasında uzlaşma sağladı. Gelen habere göre TFF, mevcut yayıncı kuruluşun daha önce verdiği 2 milyar TL'lik teklifi 2,6 milyar TL'ye kadar çıkarttı.

TFF GÖRÜŞÜP TEKLİFİ ARTIRDI! YAYIN İHALESİNDE SONA GELİNDİ

Süper Lig ekipleri sezon başında 3 milyar TL talep etmişti ancak bu rakamı veren çıkmadı. TFF mevcut yayıncı kuruluşun ilk teklifini reddederken Saran Grubu imzaları atmıştı ancak kulüpler Saran'ın verdiği rakamdan tatmin olmadı. Geçtiğimiz hafta Katar'a giden TFF heyeti, yaptığı görüşmelerde Bein'in rakamı 2.6 milyar TL'ya kadar çıkardığı öğrenildi. Daha önce bu para 2 milyar TL civarıydı. TFF yönetimi, Kulüpler Birliği'yle bugün yapacağı toplantı sonrası yayın ihalesi konusunu sonuçlandıracak.

TFF'DEN KULÜPLERE ŞAMPİYONLUK PRİMİ ÖNERİSİ

Diğer bir gündem maddesi ise şampiyonluk primi. TFF'nin bugün yapılacak toplantıda Kulüpler Birliği'ne "Bir sezon için şampiyonluk primlerini almayın. Anadolu kulüplerin durumu çok kötü. Gelirlerinin yüzde 80'i yayın parası. Bu parayı Anadolu kulüplerine dağıtalım. Sizin kaybınız yüzde 20 olur" diyeceği belirtiliyor. Bu teklifine büyük takımların ne diyeceği merak konusu! Söz konusu rakamın bedeli 255 milyon TL civarı.