İstanbul'un güçlü avcısı Trabzon!

İlk yarıda ev sahibi ekip daha fazla yüklense de 45+2. dakikada Fırtına'nın golcüsü Paul Onuachu sahneye çıktı. İkinci yarıda skoru korumayı bilen Trabzonspor, 3'üncülük için yarıştığı rakibine son darbeyi vurdu, Avrupa biletini de cebine koydu.

AKŞAM SPOR

İlk yarı Başakşehir 1, Trabzonspor 2 isabetli şut çekti.

Uğurcan ve Mendy, A.Gücü maçında cezalı duruma düştü.

Onuachu ligdeki 21'inci maçında 15. golünü kaydetti.

FIRTINA SERİ BAŞI

Gelecek sezon Avrupa Ligi'nde mücadele edecek Trabzonspor, Avrupa Ligi'ne ikinci ön eleme turundan başlayacak. Fırtına eğer Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş'ı mağlup ederse Avrupa'ya Play-Off turundan katılacak. Bordo-Mavililer, ikinci ve üçüncü ön eleme turlarında ise seri başı olacak. Play-Off'a seri başı katılma durumu ise diğer sonuçlara bağlı.

İLK HEDEFE ULAŞTIK

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Başakşehir'i 1-0 mağlup ettikleri maçın ardından böyle konuştu: "Geldiğimizde gerçekçi hedefimiz üçüncülük ve kupa finaliydi. En iyi iki orta saha oyuncum yurt dışına gittiler, takviye yapamadık. Sakatlar, Afrika Kupası vardı. Final öncesi böyle bir galibiyet çok önemliydi. Başakşehir'e parantez açmalıyım, 11 yıl buradaydım. Bir oyun hafızası var. Çağdaş hoca geliştiriyor. Perşembe günü keyfini çıkarak koyduğumuz ikinci hedefe hazırlanıp çıkmak istiyoruz. Her çalıştığım kategoride kupa kazandım, 2 final kaybettim. Deneyim sahibiyim.

7

Bu sezon Süper Lig'deki yedinci kafa golünü İstanbul Başakşehir ağlarına gönderen Paul Onuachu, 2010/11'den bu yana Trabzonspor formasıyla bir sezondaki en yüksek sayının sahibi olan Oscar Cardozo'yu yakaladı.