İspanya'dan asker selamı! Gözler UEFA ve FIFA'da...

İspanyol golcü Pablo Sarabia, Yunanistan'a attığı gol sonrası asker selamıyla sevindi. Türkiye'ye bu nedenle ceza veren dünya futbolunun patronlarının şimdi ne tavır sergileyeceği merak konusu.

AKŞAM

EURO 2020 elemelerinde Arnavutluk maçında Türk Milli Takımı attığı gollere asker selamıyla sevinince dünya medyası ortalığı yangın yerine çevirdi. Medyanın da baskısıyla konu UEFA ve FIFA'nın gündemine gelirken, UEFA kendi organizasyonunda gerçekleşen bu sevinç nedeniyle Türkiye'ye 50 bin euro para cezası verdi. UEFA Disiplin Kurulu ayrıca asker selamı veren 16 milli oyuncumuzu da kınadı. Türkiye'nin bu sevincinin siyasi bağlam taşıdığını ve uygunsuz olduğunu öne süren batı medyası ve UEFA, İspanyol Pablo Sarabia'nın aynı sevinci karşısında sessiz.

Haydi milli takım! Türkiye-Cebelitarık muhtemel 11'ler

BATI'DAN ÇİFTE STANDART

Sarabia, Dünya Kupası elemelerinde deplasmanda Yunanistan'ı 1-0 yendikleri maçta attığı gol sonrası aynı sevinci yaşadı. Bir FIFA organizasyonunda, bir UEFA ülkesinin sporcusu tarafından yapılan asker selamına iki kurumun da kayıtsız kalması, bu konuda batının çifte standardını bir kez daha gözler önüne serdi.

Hollanda-Norveç maçı seyircisiz!