Irkçı ve rüşvetçi Almanya

EURO 2024 ev sahipliğinin açıklanmasına 1 gün kala Almanya Futbol Federasyonu ırkçılık ve rüşvet vakalarını unutturmak için her şeyi yapıyor.

1

ALMANYA Futbol Federasyonu, ırkçılık ve rüşvet suçlamalarının gölgesinde EURO 2024 için yarın açıklanacak adaylık başvurusunun sonucunu bekliyor. Almanya, şansını azaltmamak için bu vakaların gündemde kalmamasını istiyor. Dünya Kupası sırasında Mesut Özil ve İlkay Gündoğan linç kampanyasına maruz kaldı. Mesut Özil’e yönelik en büyük baskı kendisine ‘Tarafını seç’ imalarında bulunan DFB Başkanı Grindel’den geldi. 

ALMANYA’NIN SİCİLİ KABARIK  

ALMANYA’NIN 2006 yılında düzenlediği Dünya Kupası’na ilişkin yolsuzluk iddiaları aydınlatılmadı. Yolsuzluk iddialarından dolayı eski DFB başkanları Niersbach ve Zwanziger ile organizasyon komitesinin o dönemdeki başkanı Beckenbauer hakkında soruşturma devam ediyor. 2016’nın temmuz ayında FIFA, DFB başkanlığı döneminde FIFA İcra Kurulu üyesi de olan Niersbach’a, futbolla ilgili faaliyetlerden 1 yıl men cezası vermişti. 

FUTBOLUN KALBİNDE YOZLAŞMA

Stuttgart- Düsseldorf maçında taraftarlar yolsuzluklara tepki gösterdi. Açılan pankartta, Almanya’nın “Futbol bizi birleştirir” sloganı değiştirilerek, “Sizi para birleştirir. Avrupa futbolunun kalbinde yozlaşma” ifadesi kullanıldı. 2. Lig maçlarında da, “Satın alınmış Avrupa Şampiyonası’na değil, değişime ihtiyaç var” pankartları açıldı.