Irkçı Almanlar

Alman basını, Türk taraftarlarla konuştu. Şener T,: “Kızgınım ama Merih'e değil. Federal hükümete. Almanya ırkçıdır. Medyanın konuyu farklı yayması yanlış” dedi.

AKŞAM SPOR

3 milyon Türk'ün yaşadığı Almanya'da Türk taraftarlar turnuva boyunca renkli görüntüler verdi. Alman basını, bazı Türk taraftarlarla konuşarak Merih'in sevinci ile ilgili görüş aldı. Bir restoran çalışanı Şener T. "Medyanın konuyu farklı bir alana yayması çok yanlış. Bu işaretin arkasında milli bir gurur var ve bunda olumsuz bir şey asla yok. Ben de bu işareti yapıyorum. Kızgınım ama Merih Demiral'a değil, federal hükümete. Almanya ırkçıdır. Almanya'da 3 milyondan fazla Türk yaşıyor ve siyasetçilerin, Türkler hakkında söylediklerinde daha dikkatli olmaları gerekiyor" dedi.

TÜRK OLMANIN GURURU

Berliner-zeitung.de muhabiri ise TürkiyeHollanda maçının oynandığı günü Türk taraftarlarla geçirerek izlenimlerini anlattı. Volkan isimli bir taraftarın ifadelerinin yer aldığı haberde "Siz Almanlar bunu anlamıyorsunuz. Bu faşist bir jest değil, kalple ve milli gururla alakalıdır. Berlin polisi de bu durumu anlamadı ve stadyuma yürüyüşümüzü siyasi mesajlar bahanesiyle iki saat erkenden dağıttı. Eskiden biz Almanya'yı desteklerdik çünkü Türkiye burada yoktu. Ama şimdi kendi takımımız var" ifadeleri kullanıldı.