İpi çekilen 13 hakem en çok kimin maçını yönetti? Trabzonspor ve Beşiktaş detayı...

MHK'nin Türk futbolunda deprem etkisi yaratan hakem operasyonu sonrası görevden alınan 13 Süper Lig hakeminin ‘Dört Büyükler' olarak adlandırılan Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'dan en çok hangisinin maçını yönettiği merak konusu oldu. Başta Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus ve Ali Palabıyık olmak üzere tam 13 hakemin ipi çekilirken, söz konusu isimlerin en çok Beşiktaş, en az Trabzonspor maçında düdük çaldığı ortaya çıktı. Detaylar haberimizde…

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'nun Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Ali Palabıyık, Abdulkadir Bitigen, Halis Özkahya, Hüseyin Göçek, Alper Ulusoy, Bahattin Şimşek, Burak Şeker, Suat Arslanboğa, Mert Güzenge, Özgür Yankaya ve Tugay Kaan Numanoğlu'nun görevine son vermesi Türk futbolunda deprem etkisi yaratırken, fişi çekilen 13 hakemin 'Dört Büyükler'den en çok hangi takımın maçını yönettiği merak konusu oldu.

O HAKEMLER 'DÖRT BÜYÜKLER'İN 30 MAÇINA ÇIKTI

Görevine son verilen 13 hakemin 8'i bu sezon Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un maçlarında düdük çalarken, söz konusu hakemler 'Dört Büyükler'in toplam 30 karşılaşmada düdük çaldı.

EN AZ TRABZONSPOR, EN ÇOK BEŞİKTAŞ

İpi çekilen hakemin en az maçını yönettiği takım Trabzonspor. Buna rağmen Bordo-Mavililer en çok puanı topladı. Beşiktaş ise en çok maçı yönetilen fakat yüzdeye vurulduğunda en az puan toplayan takım yine Siyah-Beyazlılar oldu.

İşte görevine son verilen hakemlerin bu sezonki 'Dört Büyükler' istatistikleri:

Beşiktaş: 10 maçta 2 galibiyet, 4 beraberlik, 4 yenilgi: 10 puan

Galatasaray: 8 maçta 2 galibiyet, 3 beraberlik, 3 yenilgi: 9 puan

Fenerbahçe: 8 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlik, 2 yenilgi: 12 puan

Trabzonspor: 7 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik: 17 puan