Inter'in Arda sevdası

Çizme basını, Inter Sportif Direktörü Beppe Marotta'nın Arda Güler'i kadroya katmak istediğini vurgulayarak, “Marotta, Fenerbahçe'nin hücum oyuncusunu kovalıyor.” ifadesini kullandı.

AKŞAM SPOR - DIŞ HABER

Bu sezon Sarı-Lacivertli forma ile gösterdiği performansla tüm futbolseverlerin beğenisini kazanan Arda Güler, Avrupa devlerinin adeta göz bebeği oldu. Sık sık dış basında transfer söylentileriyle gündeme gelen Arda Güler için İtalyan basını da bir iddia ortaya attı. 'ilromanista' adlı haber sitesinde yer alan haberde; 18 yaşındaki genç yıldızın gösterdiği performansla birçok kulübün dikkatini çektiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi: "Inter, her şeyini Fenerbahçe'nin genç ofansif orta saha oyuncusu Arda Güler'e yatırabilir. Türk futbolcunun performansı birçok takımın dikkatini çekti."

TRANSFER KOLAY OLMAYACAKArda'nın birçok Avrupa kulübü tarafından takip edildiği vurgulanan haberde, genç yıldızın transferinin kolay olmayacağı bildirildi. Bu sezon F.Bahçe formasıyla 27 maçta 964 dakika süre bulan Arda, 6 gol, 4 asist ile takımına katkı sağladı. İtalyan basınında yer alan haberin devamında şu ifadeler kullanıldı: "Inter Sportif Direktörü Beppe Marotta, bunun kesinlikle kolay bir transfer görüşmesi olmayacağının farkında çünkü Arda Güler böyle devam ederse, talipleri artabilir. Genç yıldız, ofansif orta saha rolünün yanı sıra sağ kanatta da forma giyebiliyor."İTALYA'DA TÜRK ORTA SAHASI

Kanarya'nın süper yıldızının Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 11 milyon euro. Inter'in yanı sıra Güler'i Napoli, Milan, Barcelona, Atletico Madrid, Real Madrid, Manchester City, Newcastle United ve Arsenal gibi kulüpler de takip ediyor. 2025 yılının haziran ayına kadar Fenerbahçe ile sözleşmesi bulunan Arda Güler'in geleceği ise yaz transfer döneminde belli olacak. Fenerbahçe forması ile başarılı bir sezon geçiren Arda Güler, Inter'e transfer olması halinde ise milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu ile birlikte oynama şansı yakalayacak.