İngiltere çeyrek finalde Kylian Mbappe'yi nasıl durduracağını kara kara düşünüyor: Boşluk bulursa yandık

Gary Neville'a göre, dünyada Kylian Mbappe'ye karşı koyabilecek tek defans oyuncusu Walker. Roy Keane ise sorunun tek kişiyle çözülemeyeceğine inanıyor, “Boşluk verirsen başına bela olur” uyarısı yapıyor.

AKŞAM

Dünya Kupası'nda erken final olarak adlandırılan Fransa ile İngiltere düellosu Cumartesi günü. Bu önemli karşılaşma öncesinde İngilizlerin en çok çekindiği isim ise Kylian Mbappe. Bu yıl Dünya Kupası'nı müzesine götürmenin hayalini kuran İngilizler, şimdi kara kara Mbappe'yi nasıl durduracaklarını düşünüyor.

Bu konuda İngiliz otoriteleri görüşlerini açıklarken, endişelerini de dile getiriyor. Dünya Kupası'nda gol krallığı yarışında 5 golle iddialı olan Kylian Mbappe'nin Giroud ve Griezmann'a yaptığı servislerin de durdurulması gerekiyor. Zira İngilizler onun gol atmak kadar attırmakta da usta olduğunu vurguluyor.

İKİ TURNUVADA TAM 9 GOL

İngilizler'e göre orta sahadaki oyuncular, Henderson, Bellingham, Rice, Stones ve Maguire, eğer o orta alana giden servisleri durdurabilirlerse, bu Kylian Mbappe'nin çok daha az tehlikeli paslar alması anlamına gelir.

Rusya'daki Dünya Kupası'nda 4, Katar'da da şimdiye kadar 5 gol atan 23 yaşındaki Mbappe, henüz ikinci turnuvasını oynamasına ve genç yaşına karşın bu alanda aynı gole sahip olan Lionel Messi ve Ronaldo gibi devlerle yarışıyor. Yıldız oyuncu 2017'den beri oynadığı maçlarda ise 200'e yakın gol atmayı başardı.

SADECE WALKER KARŞI KOYABİLİR

Mbappe'nin 2017'de İngiltere ile Paris'te oynanan ve 3-2 Fransa'nın kazandığı dostluk maçında da bir topunun direkten döndüğünü ve bir de asist yaptığını belirten İngilizler, onu John Stones, Kyle Walker, Kieran Trippier ve Eric Dier ile durdurmaya çalışacak.

Eski İngiliz sağ bek Gary Neville'a göre, dünyada Mbappe'ye karşı koyabilecek tek savunmacı Walker. Ancak bir başka İngiliz efsane Roy Keane onun kadar iyimser değil: "Savunma önlemlerini iki katına çıkartıp, etrafına duvarlar örülmesin. Ona boşluk verirsen başın belada" diye konuştu.