İngiliz basını Galatasaray'ın Fernando için Manchester City ile anlaştığını yazdı

İngiltere’nin Daily Mirror Gazetesi, Fernando için Galatasaray’ın 8 milyon Pound karşılığında Manchester City’yi ikna ettiğini yazdı. Haberde, başarılı ön liberoyla 3+1 senelik sözleşme imzalanacağı da açıklandı.

1

Sportif Direktör Cenk Ergün’ün Fransa’dan sonraki rotası İngiltere oldu... Galatasaray’ın radarındaki 1 numaralı isim Fernando. Manchester City’de gönderilecekler listesinde bulunan ve transfer döneminde kesin olarak takımdan ayrılacak olan 29 yaşındaki Brezilyalı ön libero ile yapılan görüşmelerde Cim Bom ciddi mesafe kat etti.

Öyle ki İngiliz basını da Galatasaray’ın transferi bitirdiğini iddia etti. Daily Mirror Gazetesi, Galatasaray’ın bonservis bedeli olarak 8 milyon Pound yani yaklaşık 37 milyon TL ödemeye hazır olduğunu yazarken, anlaşmanın 3+1 senelik olacağı açıklandı. Sadece Daily Mirror değil, Daily Star da Fernando’nun önümüzdeki günlerde Galatasaray’a imza atacağını belirtti. Yönetim bu transferde önceliği satın alma opsiyonuyla oyuncuyu kiralamaktı ancak Manchester City’nin satmak istemesi görüşmelerini seyrini değiştirdi.

Talipleri çoktu ama...

2014’te Porto’dan 15 milyon Euro karşılığında transfer edilen Fernando, geçen sezon Manchester City formasıyla toplam 28 resmi maçta görev yaptı. Orta sahanın merkezinde savunma ağırlıklı görev yapan Brezilyalı futbolcunun Avrupa’dan da ciddi talipleri bulunmasına rağmen kesenin ağzını açan Galatasaray, transferi bitirme noktasına getirdi.

Formalı fotoğrafı beğendi

Manchester City’nin ABD kamp kadrosuna dahil edilmeyen Fernando, bireysel olarak çalışmalarını sürdürüyor. Antrenman görüntülerini sürekli instagram hesabından paylaşan 29 yaşındaki Brezilyalı oyuncu, kısa süre önce sosyal medyada Galatasaray formalı bir fotoğrafını beğenmişti. Fernando’nun bu hareketi taraftarlar arasında büyük heyecan yaratırken, yıldız orta saha sonrasında beğeniyi kaldırdı.