İlkay Gündoğan bu haberle yıkıldı! Oysa Pep Guardiola'nın prensiydi

İlkay Gündoğan'ın formasını giydiği Manchsester City'den flaş bir transfer hamlesi geldi. Pep Guardiola'nın isteği üzerine harekete geçen İngiliz devi rotasını Portekiz'e çevirdi. Sporting Lizbon'dan Matheus Nunes için harekete geçen Manchester City, 23 yaşındaki Portekizli oyuncuyu İlkay Gündoğan'ın yerine düşünüyor.

Aksam.com.tr

Çeviri: Bilal Sadi

Manchester City'de İlkay Gündoğan'ın pozisyona transfer yolda. İngiliz devi, Pep Guardiola'nın Sporting Lizbon maçından sonra övdüğü Portekizli orta saha Matheus Nunes için Lizbon ile temasa geçti.

İLKAY GÜNDOĞAN'IN YERİNE MATHEUS NUNES

Portekiz basınında çıkan haberlere göre, Pep Guardiola'nın Matheus Nunes'e övgüler dizmesinin ardından Manchester City yönetimi harekete geçti. İlkay Gündoğan'ın önümüzdeki sezon 32 yaşına girecek olması nedeniyle orta sahasını gençleştirmek için İngiliz ekibi Nunes'i İlkay Gündoğan'ın halefi olarak gördüğü belirtildi.

İLKAY GÜNDOĞAN'IN YERİNE 40 MİLYON EUROLUK TRANSFER

Sporting Lizbon, Matheus Nunes'in satışından yüksek bir bonservis ücreti bekliyor. Portekiz temsilcisinin Manchester City'den istediği rakam en az 40 milyon euro. İngiliz devi ise bu transferi bitirmek için Sporting'de kiralık olarak forma giyen İspanyol oyuncusu Pedro Porro'nun bonservisini vermeye hazır.

23 yaşındaki Matheus Nunes'in Sporting Lizbon ile 2026 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. 23 yaşındaki Portekizli orta sahanın serbest kalma bedeli ise 60 milyon euro.

Sporting teknik direktörü Ruben Amorim, Ocak ayında yaptığı açıklamada Nunes için resmî teklifler olduğunu doğrulamıştı.

MATHEUS NUNES'İN BU SEZONKİ KARNESİ

Matheus Nunes, Sporting Lizbon ile bu sezon 43 maça çıktı. Portekizli orta saha 43 maçta 3 gol 5 asistlik katkı sundu.