İlk kez milli takıma çağrıldı! Mehmet Aydın kimdir?

Stefan Kuntz'dan Mehmet Aydın sürprizi geldi. Geçtiğimiz günlerde Türkiye Milli Takımı'nı seçtiğini açıklayan Schalke 04'ün 21 yaşındaki sağ beki Mehmet Aydın, ilk kez Ay-Yıldızlıların aday kadrosuna dahil edildi.

A Milli Takım'ın Euro 2024 ön elemelerinde oynayacağı Ermenistan ve Hırvatistan maçlarının kadrosu açıklandı. Milli Takım'a ilk kez seçilen oyuncular arasında geçtiğimiz günlerde Türkiye Milli Takımı'nı seçtiğini açıklayan Schalke 04'lü Mehmet Aydın da yer aldı.

BİRÇOK POZİSYONU OYNUYOR

Temmuz 2021'de Schalke 04'ün a takımına çıkan 2002'li Mehmet Aydın sağ bek ve sağ kanat pozisyonlarında forma giyebiliyor. Genç oyuncu Schalke 04 tekrardan Bundesliga'ya çıkarken 15 maçta forma giydi.

Mehmet Aydın bu sezon Bundesliga'da kümede kalma mücadelesi veren Schalke 04 forması ile 13 maçta forma giyerken 455 dakika süre aldı. Aydın, ligde oynanan son Borussia Dortmund derbisinde ilk 11 başlamış ve 74 dakika süre almıştı.

Mehmet Aydın, Almanya Milli Takımı'nın U15 ve U20 kategorileri arasında tam 27 kez forma giydi. Yıldız, Stefan Kuntz ile yaptığı görüşmenin ardından A Milli Takım kategorisinde Türkiye'yi

MEHMET AYDIN KİMDİR?

Almanya'nın Würselen dünyaya gelen Mehmet Aydın futbola Übach-Boscheln Jugend alt yapısında başladı. Oradan Borussia Mönchengladbach altyapısına transfer olan genç oyuncu 2014'te Schalke 04 altyapısına geçti. Schalke'nin her yaş kademesinde görev yapan Aydın, 2021-2022 sezonunun başında A takıma çıktı.