İlk kez düzenlenen UEFA Konferans Ligi'nde finalin adı belli oldu: Roma-Feyenoord

UEFA Konferans Ligi yarı final rövanş maçlarının ardından Roma ve Feyenoord finale yükseldi.

UEFA Konferans Ligi yarı finalinde Feyenoord, 3-2 kazandığı ilk maçın rövanşında Marsilya ile deplasmanda 0-0 berabere kaldı ve adını finale yazdırdı. Öte yandan 1-1'in rövanşında ise Roma, Leicester City'yi evinde 1-0 mağlup ederek finale çıktı.

MARSILYA-FEYENOORD

UEFA Konferans Ligi yarı final rövanş maçında Jorge Sampaoli'nin ekibi Marsilya ile Arne Slot'un ekibi Feyenoord karşı karşıya geldi. Velodrome Stadı'nda oynanan maçta gol sesi çıkmazken, ilk maçı kendi evinde 3-2 kazanan Feyenoord, adını finale yazdırmayı başardı.

Marsilya'da forma giyen Cengiz Ünder, karşılaşmayı yedek kulübesinde tamamlarken Feyenoord forması giyen Orkun Kökçü, 90 dakika sahada kaldı.

ROMA-LEICESTER CITY

UEFA Konferans Ligi yarı final rövanş maçında Jose Mourinho'nun ekibi Roma ile Brendan Rodgers'ın yönettiği Leicester City karşılaştı.

1-1 biten ilk maçın rövanşında, Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanan mücadele ev sahibi Roma'nın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi. Ev sahibi ekibin tek golü 11. dakikada İngiliz forvet Tammy Abraham'dan geldi. Yıldız oyuncu bu gol ile beraber bu sezon Konferans Ligi'nde 9, toplamda ise 25 gole ulaştı.

Bu sonuçla beraber Jose Mourinho'nun ekibi Roma, adını 25 Mayıs'ta Arnavutluk'ta oynanacak finale yazdıran taraf oldu.

Konuk ekip Leicester City'de forma giyen milli futbolcu Çağlar Söyüncü, maçı yedek kulübesinde tamamladı.

Roma, 25 Mayıs'ta Arnavutluk'un Tire şehrinde oynanacak finalde Hollanda ekibi Feyenoord ile karşılaşacak.