İlk golün etkisinde kaldı

Rize seyircisinin FB'ye 5-0 yenildikleri maçta yuhaladığı Gökhan hakkında duayen gazeteciler Akşam'a konuştu.

AKŞAM SPOR

ORÇUN ÖZATEŞ

Yaşar Duran: "Bir sezonda yaşayacağı aksilikler bir maçta başına geldi."

Nezih Ali Boloğlu: "Futbolda kadersiz geceler olur, Gökhan'ın başına gelen de bu."

Engin İpekoğlu: "Yediği ilk golün etkisinde kaldı."

ENGIN İPEKOĞLU

Fenerbahçe'nin Rizespor'u 5-0 mağlup ettiği maçta yediği goller nedeniyle seyircinin protesto ettiği Gökhan Akkan, karşılaşmanın ardından duygu dolu anlar yaşadı. Hayli üzgün olan deneyimli kalecinin yaşadıklarını Türk futbolunun duayen kalecileri Engin İpekoğlu, Yaşar Duran ve Nezih Ali Boloğlu'na sorduk, aldığımız cevaplar şöyle oldu; Engin İpekoğlu: "Gökhan talihsiz bir maç yaşadı. Yapılan acımasız eleştirilerin yanlış olduğunu düşünüyorum. Ben 39 yaşında kaleciliği bıraktım. 39 yaşında bile hata yapıyordum. Gökhan, yediği birinci golde hatalıydı.

YAŞAR DURAN

YENİLGİNİN TEK SORUMLUSU DEĞİL!

Bu hatanın etkisinde kaldı. 2 ve 3. gollerde de hatalarına devam etti. Yediği ilk golden sonra psikolojisini toparlaması gerekiyordu. kötü bir kaleci değil, asmaya gerek yok. Mağlubiyetin tek sorumlusu Gökhan da değil. Futbolcuların da etkisiz olduğunu söylemek gerekiyor. Forvet oyuncusu gol kaçırdığı zaman bu kadar konuşulmaz, ama kaleci hatalı gol yediğinde de gündemden düşmez. Bu da kalecinin kaderidir. Gökhan, performansıyla bu hatalarını mutlaka telafi edecektir." Yaşar Duran: "Gökhan gerçekten iyi bir kaleci.

NEZIH ALI BOLOĞLU

MİLLİ TAKIM'A KADAR YÜKSELDİ

Uzun süredir başarılı performans gösteren bir kalecidir. Şansı yanında değildi. Bir sezonda olacak aksilikler bir maçta oldu. Kısa süre içinde formunu bulacaktır diye düşünüyorum." Nezih Ali Boloğlu: "Futbolda böyle kadersiz geceler oluyor. Gökhan'ın başına gelen de bu kadersiz olaylardan biri... A Milli Takım'a kadar yükselen ve uzun yıllar takımında iyi bir performans sergileyen bir kalecinin performansını sorgulamak anlamsız. Futbol hatalar oyunudur zaten. Hata olacak ki bir takım da skor elde edebilsin. Gökhan, performansını kısa sürede yukarı çıkaracaktır."

GÖKHAN'DAN TEPKİ

Büyük protesto gören Gökhan Akkan, maç sonu Rizespor taraftarlarıyla tartıştı. Tecrübeli kaleci Akkan, taraftarların maç sonundaki hakaret dolu sözlerine tepki gösterdi. Akkan'ın soyunma odasında duygusal anlar yaşadığı aktarıldı.