İlk golü atan kazanır

Trabzonspor, ilk golü attığı 15 maçın 12'sinden galibiyetle ayrıldı. Fenerbahçe ise ilk golü bulduğu 13 karşılaşmanın hepsinde üç puanı hanesine yazdırdı. İki takımın da en çok gol bulduğu dakikalar 31-60 arası. Bu aralıkta Fener 20, Fırtına 15 gol buldu.

AKŞAM

Haftanın değil belki de sezonun en önemli maçlarından biri bugün Medical Park Stadı'nda Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak. Bu zorlu mücadelede ilk atılacak golün önemi ise çok büyük. Keza ev sahibi Trabzonspor bu sezon 15 maçta ilk golü atmasına rağmen bunların 12'sini kazanabildi. Fenerbahçe ise ilk golü attığı 13 karşılaşmanın tamamında 3 puanı hanesine yazdırdı. İki takımın en çok gol bulduğu dakikalar ise 31-60 arası... Trabzonspor bu aralıkta 15 kez rakip ağları sarsarken, Sarı-Lacivertliler 20 gol attı. Sarı-Lacivertliler ilk golü yediği karşılaşmaların ise 6'sını kaybederken 3'ünü kazandı. Karadeniz ekibi ilk golü yediği 8 maçın 4'ünü kaybetti, 2'sini kazandı. Maç başına F.Bahçe 34.3 dakika galip oynadı. Trabzonspor ise 28.3 dakika mücadelelerde üstün olan taraftı.

CANER ERKİN KADRO DIŞI

Fenerbahçe'de İrfan, Gustavo ve Novak'ın dışında Caner Erkin de Trabzon kafilesine alınmadı. Caner'in kadro dışı bırakıldığı iddia edilirken, tecrübeli oyuncu sosyal medya hesabından F.Bahçe armasını öpen fotoğraf paylaştı ve altına "Fenerbahçe" yazarak Sarı-Lacivert kalp emojisi koydu.

TRABZONSPOR-FENERBAHÇE

SAAT: 19.00

STAT: MEDICAL PARK STADYUMU

HAKEM: YAŞAR KEMAL UĞURLU

YAYIN: BEIN SPORTS 1

MUHTEMEL 11'LER

TRABZONSPOR:: Uğurcan; Serkan, Vitor Hugo, Edgar Ie, Kamil Ahmet; Baker, Berat, Ekuban, Nwakaeme, Bakasetas; Djaniny.

FENERBHÇE: Altay; Sangare, Serdar, Tisserand, Szalai; Ozan, Sosa, Osayi Samuel, Pelkas, Mesut Özil; Valencia.

ENGİN VEREL: "RAHAT UYUYAN KAZANIR"

Hiç uzatmadan bugünkü maç usta ile kalfa arasında geçecek. Bir de bu ikiliye maçın hakemini ekleyebiliriz.

Diyeceksiniz ki "İyi güzel de bu 3 kişinin dışında sahadaki 22 futbolcu ve sonradan girenler ne yapacaklar?"

Gerçekten güzel bir soru. Ancak bu kişilerin sahada kimler olacağını ve neler yapacağını en başta hocaları, daha sonra da tabii ki maçın hakemi belirleyecek.

Ben sadece 2 teknik adamın ve hakemin futbolcuların önüne geçeceğini vurgulamak istiyorum.

Bir tarafta usta Abdullah Avcı, geldiği günden beri Trabzon'a ve futbolcularına iyi bir hava getirip alt sıralardan şampiyonluk potasına soktu. Hele hele bugünkü maçı alırsa sadece bu sene 22 futbolcu transfer eden ezeli rakibi Fenerbahçe ile puanları eşitleyecek. Fenerbahçe'ye gelirsek dışarıdaki başarıların yanı sıra kendi sahasında 5 mağlubiyet ve 1 beraberlikle 17 puan kaybettiğini unutmamak gerekir. Bunları niye mi yazdım derseniz, dün akşam Abdullah Avcı mı yoksa Erol Bulut mu rahat uyudu? Cevabı siz biliyorsunuz....

KENAN KARCI: "SAVUNMA FARKIYLA TRABZONSPOR"

İki takım için de zor ama Fenerbahçe için daha zor bir maç. Erol Bulut ve öğrencileri çok gergin ve stresli bir ortamda Trabzon'a gidiyor. Bu her zamanki Trabzonspor deplasmanına gitmenin verdiği bir gerilimden öte... Erol Bulut için William Shakespeare'in deyimiyle, "Olmak ya da olmamak" durumu... Kazanırsa 1996'da olduğu gibi zaferin 'Baş aktörlerinden' biri olarak Fenerbahçe cephesinde yüceltilecek, kaybederse kellesi istenecek... Özetle bu maç Erol Bulut için, "Büyük hoca' olmak veya 'Hikayenin başladığı yere geri dönmenin" eşiği... Kuşkusuz aynı duyguların bir bölümü Fenerbahçeli futbolcular için de geçerli...

Gelelim Trabzonspor cephesine... Moralli, mutlu, özgüveni yüksek bir ortamda çıkıyorlar Fenerbahçe karşısına. Abdullah Avcı'nın geçmişte Erol Bulut'a karşı hiç kaybetmemiş. 5 karşılaşmadan 4'ünden galip, 1'inden de beraberlikle ayrılmış. Taraftarın yokluğu da Trabzonspor takımı üzerindeki baskıyı azaltan önemli bir avantaj. Ancak bu rehavet boyutuna taşınırsa tehlikeli. İki teknik adam için de 'Kazanamazsan kaybetme' sonucu en iyi seçenek olarak duruyor. O yüzden gol için acele edeceklerini düşünmüyorum.

"Bekle ve fırsat kolla" taktiği ön plana çıkacak. Ben bu anlamda savunma futbolunu daha iyi oturtmuş Trabzonspor'u 1 adım önde görüyorum.