İlk finalist İspanya

Fransa'yı Yamal ve Olmo'nun golleriyle geçen İspanya, EURO 2024'te adını finale yazdırdı. Fransa'nın tek golünü Kolo Muani kaydetti. Boğalar, 14 Temmuz'da İngiltere veya Hollanda ile şampiyonluk maçına çıkacak.

AKŞAM SPOR

BERKHAN SAFİ

Avusturya, Hollanda ve Polonya'nın olduğu gruptan sadece 3 gol atarak çıkan Fransa, son 16'da Belçika'yı tek golle geçmişti. Çeyrek finalde ise Portekiz'i 0-0 biten maçta penaltılarla elemişti. Düne kadar akan oyundan golü bulunmayan Horozlar, İspanya'ya karşı 9. dakikada akan oyundan golü bulup taraftarlarını umutlandırmıştı. Ama çeyrek finalde turnuvanın diğer bir favorisi Almanya'yı eleyerek adeta erken finalini yapan İspanya, 21'de Yamal, 25'te ise Olmo ile üstünlüğü eline aldı. İlk yarıyı önde kapatan İspanya, ikinci devrede rakibinin kenar ortalarında da hata yapmadı. Oyun temposunu ayarlayan Boğalar, Mbappe'li rakibini evine uğurladı.

YAMAL TARİHE GEÇTİ

İspanya formasıyla 21. dakikada müthiş bir gol atan Lamine Yamal, tarihe geçti. Barcelona'da top koşturan genç yetenek (16 yaş 362 gün), Pele'nin (1958; 17 yaş 239 gün) rekorunu kırarak büyük turnuvalar (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) tarihinde gol atan en genç oyuncu oldu.

OLMO FIRTINASI

26 yaşındaki Dani Olmo, gösterdiği performansla Avrupa Şampiyonası'na damgasını vurdu. Dünkü maçla birlikte turnuvada toplam 5 kez forma giyen İspanyol oyuncu, 25. dakikada takımının 2. golünü kaydetti. 26 yaşındaki '10 numara' 3 gol ve 2 asiste ulaşmış oldu.