İlelebet Cumhuriyet

Sarı-Kırmızılı taraftarlar bugüne kadar dünyada ses getiren pek çok koreografiye imza attı ancak dün geceki bir başkaydı. Cumhuriyetin 100'üncü yılı için hazırlanan muhteşem görselde Türkiye haritası ve Mustafa Kemal Atatürk de yer aldı.

AKŞAM SPOR

Derbi öncesi Rams Park'ta müthiş bir görsel şölen vardı. Sarı-Kırmızılı taraftarlar, hazırladıkları koreografi ile Cumhuriyet'in 100. yılını kutladı. Tribünleri tamamen dolduran futbolseverler, kırmızı ve beyaz kartonlarla Türkiye haritasını oluşturdu. Sonrasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün pankartı gösterildi. Atatürk'ün "Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz!" ve "Türkiye Cumhuriyeti mesut, muvaffak ve muzaffer olacaktır" sözleri de müthiş koreografide yer aldı.

32 BİN ADET KARTON BOYANDI

"İlelebet Cumhuriyet" ifadesinin de yer aldığı görsel şölen sırasında tribünler "Dağ başını duman almış, gümüş dere durmaz akar. Güneş ufuktan şimdi doğar, yürüyelim arkadaşım" sesleri ile Rams Park'ı inletti. Gençlik Marşı'nın söylendiği müthiş koreografi taraflı tarafsız herkes tarafından alkış topladı. Galatasaray tribünleri, Cumhuriyetimiz'in 100. yılı için hazırlanan koreografide 3500 metrekare ve 32 bin adet karton boyadı. Deplasman tribününde yer alan Beşiktaşlı taraftarlar da şölene eşlik etti.

SAHADA HAKEM Mİ VARDI?

Beşiktaş İkinci Başkanı Engin Baltacı, "Sahada hakem mi vardı? Bir operasyon hakeminin sahada olduğunu gördük. Maçın hakemi Ali Şansalan olacaktı ama Galatasaray'ın açıklamalarıyla hakemin değiştirildiğini herkes söyledi" ifadelerini kullandı. Erden Timur, Ali Şansalan'ın daha önce Beşiktaş Kongre Üyesi Mehmet Akif Avşar'la kahvaltı yaptığını iddia etmişti.

MERT GÜNOK 30'UNCU DAKİDADA ATILDI

Beşiktaş'ın file bekçisi Mert Günok, 30. dakikada ceza sahası dışında topa elle müdahale etti ve kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Tecrübeli eldiven, Mauro Icardi ile girdiği mücadelede bariz gol şansını engellediği gerekçesiyle atıldı. Kaleyi, Rashica'nın yerine giren Ersin Destanoğlu devraldı.

KEREM'E İNGİLİZ KANCASI

İngiliz TeamTalk, Kerem Aktürkoğlu ile ilgilenen takımları duyurdu. Habere göre; Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Premier Lig ekiplerinin yakın takibinde. Aston Villa, West Ham United, Brighton, Everton ve Nottingham Forest, ara transfer döneminde temaslarda bulunabilir.

YASAK KALKTI OLAY ÇIKTI: 20 GÖZALTI

Spor İl Güvenlik Kurulu'nun deplasman yasağını kaldırdığı ilk derbide olay çıktı. Sayıca daha fazla olan Beşiktaşlılar, karşılaştıkları az sayıdaki Galatasaray taraftarına saldırdı. Otobüslerin de camları kırıldı. Yaklaşık 20 Beşiktaş taraftarının gözaltına alındığı bildirildi. Beşiktaşlıları taşıyan bir otobüsün camlarının kırık olması nedeniyle de bazı seyirciler stadyuma alınmadı.

KIRMIZIDAN EMİN DEĞİLİZ

Beşiktaş'ın futbolcusu Tayfur Bingöl: "Her şeyimizi verdik. Şanssız pozisyonlar olmasaydı, bugün galibiyetle ayrılabilirdik. Kırılma anı 10 kişi kaldığımız pozisyon olabilir. Kırmızı kart var mı emin değiliz, değerlendirme yapılacaktır."